Vejlernes slår dørerne op for offentligheden

Hvor ligger Nordjyllands største sø og Skandinaviens største, samlede rørskovsområde? Svaret er såmænd Vejlerne i Nordthy, der er Danmarks største videnskabelige reservat.

Området er normalt lukket for offentligheden, men på lørdag den 6. maj kl. 10-15 holder Vejlerne ”åbent hus” og inviterer indenfor ved reservatets drifts- og administrationsbygninger, hvor også den gamle Bygholm Mølle vil være åben for offentligheden.

Aage V. Jensens Naturfond ejer området, og de har samlet en række events på dagen for både børn og voksne. I reservatets syv fugletårne er der kyndige fugleguider fra kl. 10-13, der gerne fremviser reservatets særlige fugleliv.

Herudover er der Åbent hus ved reservatets drifts- og administrationsbygninger på Bygholmvej 71 i Vesløs.  Her vil naturreservatets daglige medarbejdere fortælle om arbejdet i reservatet. Det er muligt at komme helt tæt på de særlige naturplejemaskiner, der kan ”køre” på vandet.

Lokale entreprenører vil være til stede og fremvise nogle af de maskiner, der bidrager til at fastholde Vejlerne som et af Nordeuropas vigtigste natur- og fuglereservater, der tiltrækker ca. 150.000 gæster årligt. Mød også nogle af de lokale kreaturejere og få smagsprøver på ”naturplejekød”.

Igen i år vil Nordjysk Førstehjælp være til stede og bl.a. give gode råd om ”førstehjælp i naturen” f.eks. ved hugormebid, fjæsingstik, skovflåt m.m.

Thisted Kommune vil fortælle om rigkær-projektet og fremviser kommunens nye grej-trailer, der gratis udlånes til naturpleje-aktiviteter.

Der vil være mulighed for at købe pølser/brød, og de lokale spejdere fra Frøstrup vil bage pandekager over bål.

Den gamle Bygholm Mølle vil være åben på dagen, hvor det er muligt at høre om Vejlernes historie.

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Mødested er Bygholmvej 71, 7742 Vesløs.

 

Forfatter

Related posts

Top