Vejdirektoratet undersøger dødsensfarligt kryds

Alene i år har to personer mistet livet i soloulykker i krydset Nørrebro og Vildsundvej (Rute 26) på Mors.

I lørdags blev en 44-årig mand fra Mors dræbt da han kom kørende ad Nørrebro og fortsatte lige ud i T-krydset hvor han først kørte ned i en grøft og senere i et træ. Tilbage i april blev en 31-årig mand fra Fjerritslev-området dræbt, da han ligesom den 44-årige overså T-krydset – i stedet fortsatte den 31-årige lige over i krydset hvor han ramte en jordvold for til sidst at ende på taget.

På baggrund af de to dødsulykker vil Vejdirektoratet nu ser nærmere på, om der er noget der kan gøres bedre i forhold til at sikre sig mod lignende ulykker i fremtiden. Det fortæller afdelingsleder i Vejdirektoratet Ivar Sande:
.

.
Rumleriller eller striber kan være løsningen
I de to førnævnte dødsulykker har for høj hastighed været en medvirkende faktor til at det er gået galt. I begge tilfælde har førerne overset helleanlægget på Nørrebro. Ivar Sande fortæller, at rumleriller eller striber kan være løsningen:
.

.
Samarbejder med Morsø Kommune
Nørrebro hører egentlig under Morsø Kommunes ansvar. Alligevel går Vejdirektoratet nu ind i sagen:

– VI vil jo gerne sikre, at folk kan komme sikkert ind på “vores” vej. Og hvis det her kryds i en eller anden form viser sig ikke at være sikkert nok, så vil vi gerne ind og sikre det. Det er klart, at det bliver et samarbejde mellem os og kommunen, hvis der bliver tale om en større ombygning af krydset. Vi tager naturligvis også kontakt til kommunen hvis vi mener, at der noget på den kommunale vej vi mener kan gøres bedre, slutter Ivar Sande.

Vejdirektoratet har lovet at besigtige krydset inden udgangen af denne måned.

Foto: Google Maps

Forfatter

Related posts

Top