Valgforsker var lidt for hurtig med konklusionerne

Torsdag fortalte vi historien om Johannes Andersen, der er valgforsker ved Aalborg Universitet, der vurderede, at årsagen til at Alternativet blev valgt ind i den kommende kommunalbestyrelse i Thisted skyldtes én særlig gruppe vælgere: Surferne.

Men Alternativets Joachim Plaetner Kjeldsen er ikke helt enig i valgforskerens analyse:

– Mit gæt er, at han ikke har nået at forske ret meget i de faktiske valgresultater, inden han udtalte sig. Tallene viser, at ja, der var mange surfere, der stemte Alternativet, men af de 789 stemmer vi fik lokalt, kom de 77 fra stemmestederne på Cold Hawaii-kysten – Klitmøller, Vorupør og Hanstholm. Altså lidt under 10 procent, siger Joachim Plaetner Kjeldsen.

– I de mange møder jeg har haft med vælgerne, og blandt alle dem jeg har talt med siden tirsdag aften, er fra alle erhvervs- indkomst og aldersgrupper. Mit gæt er, at der er mindst lige så mange lærere, som der er surfere, der har stemt Alternativet, ligesom der er mange økologiske landmænd blandt vores vælgere. Men der er også pædagoger, sælgere, tømrer, køkkenfaglige, musikere og alle mulige andre.

Joachim Plaetner Kjeldsen mener, at valgforskeren har været lidt for hurtig med at konkludere, at surferne var hovedårsagen til, at Alternativet blev valgt ind i kommunalbestyrelsen:

– Jeg har mødt opbakning og nysgerrighed bredt i kommunen, hvilket tallene fra stemmestederne også vidner om, slutter Joachim Plaetner Kjeldsen.

Forfatter

Related posts

Top