VALG : Unge laver valgmøde på deres egne præmisser

Thisted Kommunes Ungeråd (TKU) arrangerer onsdag aften d. 15. april 2015 et debatarrangement i Teutonersalen ved Thisted Gymnasium.

Her vil hovedsageligt unge få mulig for inden valget er skudt i gang at stifte bekendtskab med en række af de nordjyske kandidater, der stiller op til folketinget.

– Kun for os unge, og med dén titel er vi ret konkrete. Udover at vi ikke gider have gamle mennesker med, der bare sidder og brokker sig og afbryder hinanden, så har vi besluttet at lave et debatmøde ud over det sædvanlige. De unge skal nemlig have politik serveret på en spændende og anderledes måde. Derfor har vi allieret os med RÆSON, som stiller to yderst kyndige ordstyrere til rådighed, fortæller Jakob Lundbye fra Thisted Kommunes Ungeråd.

Gennem aftenen kommer vi til at diskutere tre overordnede spørgsmål, som kommer til at danne rammerne om arrangementet nemlig Folkeskolereformen, Iværksætteri og skabelse af arbejdspladser i ”udkantsområder” samt Udlændingepolitik.

Det specielle ved arrangementet bliver så det, at hvert emne vil blive introduceret med 3 minutters lang video. Disse videoer vil i forkortede længder blive offentliggjort på vores facebookside som reklamefremstød for arrangementet, der i øvrigt er helt og aldeles GRATIS. For at lave et debat-arrangement på de unges præmisser har vi valgt at lave formatet en smule om, så det ikke bliver det sædvanlige langbords diskussion, hvor alle skal have ordet. Næ nej, vi gør det ligesom på Debatten på DR2, hvor der jævnligt sker en udskiftning af debattørerne, fortæller Jakob Lundbye.

Følgende debattører/folketingskandidater har givet tilsagn om at komme:
Line Vanggaard (Konservative)
Kristoffer H. Storm (DF)
Torsten Schack Pedersen (Venstre + MF’er)
Martin K. Madsen (Liberal Alliance)
Morten Ryom (Socialdemokraterne samt tidl. DM-vinder i debat)
Giajenthiran Velmurugan ”Kalle” (Radikale Venstre)
Miguel J. Valentine (Enhedslisten)
Torsten Gejl (Alternativet)

Foto : Anders Hviid

Forfatter

Related posts

Top