Værsgo-butikker lukker i Nykøbing og Thisted

Værsgo-butikkerne i både Nykøbing og Thisted lukker med virkning fra slutningen af januar.

Forretningsmanden Niels Thorborg opgiver nemlig at videreføre isenkræmmer-kæden på 23 butikker. Kæden etablerede han for to år siden, da han solgte Inspiration-kæden til Imerco. Det skriver Finans.dk.

11 af kædens butikker overdrages til konkurrenten Kop & Kande, mens 12 butikker rundt om i landet lukkes til januar. Årsagen til de to lokale lukninger er, at der allerede i både Thisted og Nykøbing findes en Kop & Kande-forretning.

Med aftalen når Kop & Kande op på 103 butikker og er dermed landets næststørste efter Imerco.

– Vi har haft fokus på at få så mange Værsgo-butikker som muligt til at fortsætte i andet regi. Vi havde selvfølgelig håbet at kunne bevare alle butikkerne, men det lykkes ikke bl.a. i kraft af konkurrencesituationen og dårlig driftsøkonomi, siger Søren Ibsen, der er direktør i Værsgo-kæden til Finans.dk.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsenforlangte, at Thorborg etablerede en ny kæde, for at han kunne afhænde 25 af sine 45 Inspiration-butikker til Imerco. Derfor blev Værsgo etabeleret i 2017 med krav fra styrelsen om at kæden skulle eksistere i mindst to år. Den periode er nu gået.

Foto: J.P. Jacobsen Shoppingcenter

Forfatter
Top