Vær med til at tage de næste skridt for oplevelses- og søsportscentret

Fredag og lørdag er alle inviteret til at kigge forbi med deres ønsker og tanker til øens nye vartegn. Et opvarmet telt danner rammen for en såkaldt walk-in workshop.

Det kan blive et nyt vartegn og samlingssted på Mors. Projektet kaldes for et oplevelses- og søsportscenter. Men indtil videre er det ord og tanker. Nu skal der mere kød på, så firmaet Norrøn Arkitekter kan gøre det levende med tegninger.Derfor inviterer Morsø Kommune og arkitektfirmaet alle interesserede til at komme med deres tanker og forslag til stedet, og hvad det skal kunne rumme. En del af det kan komme med i det videre arbejde og udformningen af stedet.

En enestående chance

Formanden for styregruppen bag det nye center, lokalpolitiker Ellen Philipsen Dahl (M), håber at rigtig mange vil kigge forbi og være med til at sikre, at mulighederne bliver belyst fra mange vinkler.

– Kort sagt kan det nye center være med til at gøre Mors til et endnu mere attraktivt sted, og vi vil gerne høre en masse gode idéer til, hvad vi skal huske at have med, fortæller Ellen Philipsen Dahl og tilføjer:

– Det her er en enestående chance for at skabe et vartegn og samlingssted, som vi lokalt kan være stolte af og få glæde af i mange år fremover. Samtidig kan det også blive et sted, som man udefra vil komme og besøge og lade sig inspirere af, hvis vi får gjort det rigtig.

Tankerne bag stedet er blandt andet, at det skal sætte Limfjorden i centrum. Der er store ambitioner for at skabe et krydsfelt mellem fjordens fødevarer, fjordens liv og fjordens aktiviteter.

Nemt og hurtigtTankerne bag arrangementet er, at det skal være let og hurtigt at bidrage. Man bestemmer selv, om det skal tage nogle minutter eller længere, eller om det skal være fredag den 14. mellem kl. 12 og 18 eller lørdag den 15. januar mellem kl. 10 og 15. Man er selvfølgelig også velkommen til at kigge forbi begge dage.Arrangementet bliver afholdt i et opvarmet telt ved Jens Juhls Kaj og Nordhavnen i Nykøbing (tæt ved, hvor det nye center skal placeres). Teltet vil sagtens kunne ses, når man kører langs Strandvejen ud mod Skaldyrscentret. Det bliver en såkaldt walk-in workshop, fordi man bare kan gå ind i det opvarmede telt, når det passer én og lytte på oplæg eller komme med sine tanker og idéer til stedet. Programmet kan findes under nyheder på www.mors.dk.Det praktiskeFor at gøre det så trygt som muligt for alle, så skal der vises coronapas og bæres mundbind, når man står op inde i teltet.Der vil være kaffe og chokolade. Lørdag er der også mulighed for at få serveret muslinger.Der er også sat postkasser op ved Nordhavnen og Havnekøbmanden i Nykøbing, hvor man kan komme med input frem til den 15. januar.Man kan også sende en mail med sine idéer til oplevelsescenter@morsoe.dk

Forfatter
Top