Vær med i eventyret hos Fyrspillene i Sydthy

Hvis du har lidt af en skuespiller i maven, eller hvis du har lyst at være med til alt det praktiske omkring en udendørs teaterforestilling, så kig indenfor på Bedsted Skole mandag den 21. november, hvor Fyrspillene i Sydthy inviterer til informationsaften kl. 19.

Fyrspillene i Sydthy har været en fast tradition siden 1984. Fyrspillet 2023, ”Etaten”, er skrevet som et eventyrspil, der handler om entreprenøren, folketingsmanden og etatsråden Niels Andersen (1835-1911), der er født i Ydby. Det er dramatikeren Mads Kamp, der har givet den hæderkronende thybo en nutidig stemme i Fyrspillet 2023.

”Det er en eventyrlig teaterforestilling, der handler om et eventyrligt liv. Fra en beskeden start, hvor han som ung kørte sten og grus til vejene i Thy, blev Niels Andersen storentreprenør og jernbanebygger. Senere gik han ind i politik og blev folketingsmand, etatsråd og blandt meget andet stifter af det, der i dag er Dansk Arbejdsgiverforening. Det hele er fortalt som et underholdende, moderne eventyr, der foregår i 1800-tallet set med en otte-årigs øjne i nutiden,” fortæller formand for Fyrspillene i Sydthy, Heidi Søgaard Madsen.

Fyrspillene handler om fællesskab Forestillingen kræver mange medvirkende både på og bag scenen, og Heidi Søgaard Madsen opfordrer alle, der har lyst, til at kigge forbi Bedsted Skole til introduktionsaftenen:

”Vi har brug for skuespillere, både børn, unge og voksne, og også folk, der er interesserede i alt det praktiske: Sceneopbygning, regi, kostume-syning og alt det andet, der hører med til en teaterforestilling. Der kræves ingen særlige talenter, for vi arbejder sammen om tingene, og de erfarne hjælper de nye. Det hele foregår i en god stemning, hvor alle har det sjovt og hygger sig. Vi har et fantastisk fællesskab, når vi arbejder sammen om Fyrspillet. Faktisk er det så sjovt at være med i Fyrspillene, at der er hele ”fyrspilsfamilier” i Thy, hvor både bedsteforældre, forældre og børn er med fra år til år,” afslører Heidi.

På introduktionsaftenen fortæller instruktør Jacob Jessen om stykket, der opføres på festpladsen i Ydby Skov 28. juni-2. juli 2023.

Introduktionsaftenen afholdes mandag den 21. november kl. 19 på Bedsted Skole, Skolegade 1, 7755 Bedsted. Flere informationer kan fås hos Heidi Søgaard Madsen, tlf. 4215 50 22 eller på www.fyrspillene.dk

Foto:Pressekontakt i Uglev

Forfatter
Top