Vækstpilotordning skaber job i landdistrikter

Hvis regeringen vil skabe vækst og arbejdspladser i hele Danmark, bør Landdistriktsvækstpilot-ordningen få tilført flere midler, lyder budskabet fra Landdistrikternes Fællesråd, SMVDanmark og en række V og K-borgmestre, herunder nuværende borgmester i Thisted Kommune, Lene Kjelgaard Jensen.

Det var starten på en succes, da Landdistriktsvækstpilot-ordningen blev lanceret som en del af den politiske aftale om vækst og udvikling i hele Danmark. Men ordningen var allerede i februar tømt for penge i hele 2017. De afsatte 10 millioner blev revet væk af små og mellemstore virksomheder i landdistrikterne, der via Innovationsfonden havde søgt om støtte til at ansætte en akademiker på gunstige vilkår.

Uholdbar situation
Den situation er uholdbar, mener formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard, adm. direktør i SMVDanmark Ane Buch og borgmestrene Kirsten Terkilsen (V), Hedensted, Gert Jørgensen (K), Sorø, Knud Kristensen (K), Vesthimmerland og Lene Kjelgaard Jensen (K), Thisted.

Ordningen skubber på en udvikling i de små og mellemstore virksomheder, som der er hårdt brug for. Derfor havde de to organisationer og borgmestrene søndag et fælles debatindlæg i Jyllands-Posten, hvor de appellerer til regeringen om at tilføje flere penge til Landdistriktsvækstpiloterne i 2018.

– Ordningen sørger for, at højtuddannede kommer ud i små og mellemstore virksomheder i landdistrikterne, hvor de kloge hoveder med deres viden skaber, driver og udvikler projekter sammen med virksomhederne, skriver de i indlægget.

Det bidrager til vækst og udvikling i hele Danmark, fastslår de.

Forfatter

Related posts

Top