Vaccinationstempo falder til det laveste i tre måneder

Tempoet for udrulningen af vacciner mod covid-19 er klinget af hen over sommerferien, og i sidste uge blev der givet det laveste antal stik i cirka tre måneder.

Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

I uge 30, som gik frem til 1. august, blev der givet i alt 473.927 stik med en vaccine mod covid-19. Til sammenligning er der gennemsnitligt blevet givet cirka 610.000 stik om ugen i de seneste tre måneder.

Michael Bang Petersen, som er professor ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet og leder af Hope-projektet, som følger danskernes adfærd under coronaepidemien, mener, at sommerferien kan være årsag til faldet.

Men det betyder også noget, at en stor del af dem, der i forvejen var positivt stemte overfor vaccinen, nu er færdigvaccinerede.

– Meget skyldes, at vi er ved at være igennem den gruppe af befolkningen, som kommer hurtigt og tager imod tilbuddet, siger Michael Bang Petersen.

Omkring ti procent af befolkningen tvivler på, om de vil have vaccinen, mens fem procent ligefrem er skeptiske.

– Det betyder, at vi nu er igennem langt de fleste af dem, som er positive over for vaccinen, og at vi i en vis udstrækning er i gang med de tvivlende, siger Michael Bang Petersen.

En anden grund, nævner han, er, at befolkningen i øjeblikket ikke er særlig bekymret for covid-19.

Omkring 85 procent af dem, der er inviteret til vaccination, er enten i gang med at blive vaccineret eller færdigvaccineret.

/ritzau/

Foto: Lene Pedersen

Forfatter

Related posts

Top