V : kvinder skal ikke vælges fordi de er kvinder

Læserbrev af Lene Kibsgaard
Kandidat for Venstre til KV2017 på Mors

Jeg tror de fleste kvinder ville betakke sig for at blive valgt, alene fordi man er kvinde – vi ønsker selvfølgelig at blive valgt for dem vi er, med de værdier, kvaliteter og kompetencer vi kan tilbyde som kandidater til dette valg.

Vi har forskellige værdier og tilgange til tilværelsen. Kvinder er mere til kommunikation, hensyntagen, tålmodighed, empati, stabilitet og samarbejde mv. Mænd scorer højere på innovation – det langsigtede perspektiv, fornyelse, afprøvning af grænser mv. Imellem disse yderpunkter ligger alle varianterne af kvinder og mænd. ex. Kvinder med ledelsesansvar har også fokus på udvikling og langsigtede perspektiver – mænd uden ledelsesansvar scorer højere på empati, samarbejde og faste rutiner.

Der skal være kvinder i byrådet, da en af vore mange kompetencer er, at vi er bedre til at mægle og samle, når forskellige meninger og interesser skal bøjes mod hinanden. Vi kan byde ind med noget mere og andet end det gennemsnitlige mandlige byrådsmedlem; et potentiale for at sætte de såkaldte ”bløde” værdier lidt mere i spil, uden at miste fokus på de langsigtede perspektiver. Disse forskelligheder vil også kunne give et godt samarbejde.

Det er glædeligt at Venstre er repræsenteret med 33 % kvinder, og det kan da undre at nogle partier kun lader sig repræsentere ved 20%.

Som nr. 12 på Venstres kandidatliste vil jeg gerne vælges – ikke fordi jeg er kvinde, men fordi jeg som kvinde har nogle kompetencer, noget jeg kan byde ind med og dermed gøre en forskel, både når det gælder de bløde værdier, men også hvad angår udvikling og de langsigtede perspektiver.

Forfatter

Related posts

Top