V anklager Lene Kjelgaard : Borgmester på glatis !

Af Esben Oddershede
Kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre i Thy

 

Borgmester på glatis

Thisted Kommunes borgmester Lene Kjelgaard Jensen fremfører nogle bemærkelsesværdige udtalelser i Berlingske søndag den 29. oktober.

Avisen bringer en artikelserie i forbindelse med KV- 17 fra kommuner rundt om i landet, hvor der sættes fokus på mulige interessekonflikter.

At artiklen er centreret om landbrug, fiskeri og surfere i vores kommune er helt naturligt og forventelig. Det er heller ikke den store overraskelse, at der kommer nogle bramfrie udtalelser fra de borgere, journalisterne har talt med om den politik, der bliver ført i Thisted Kommune. Sådan er det i Thy. Det kan ikke nytte noget at være ømskindet som politiker. Det ved de fleste, der har besluttet at træde ind i politik.

Særlig interessant er dog borgmesterens udtalelser, hvor man måtte forvente en vis grad af saglighed.

Lene tabte som bekendt kampen om at være spidskandidat for Venstre til det forestående valg den 21. november for et år siden. Det var en afgørelse Venstres medlemmer traf ved et demokratisk valg og ikke et kup. Afgørelsen var så markant, med 29 % af de 235 afgivne stemmer til Lene og 71 % til Niels Jørgen, at det ikke efterlod tvivl om, hvem Venstres medlemmer ønskede, der skulle stå i spidsen for partiet.

Det har åbenbart skabt så meget bitterhed, at borgmesteren i artiklen præsenterer Venstres nye spidskandidat og borgmesterkandidat som ”lidt ulden i kanten”.

Citat fra artiklen: ”Niels Jørgen Pedersen sidder i bestyrelsen for Landbrugets Finansieringsbank, og borgmesteren mener, at det hurtigt kan skabe interessekonflikter, hvis banken eksempelvis skal træffe afgørelse om, hvorvidt en lokal bonde skal have fornyet lån eller gå konkurs.”

Det er dog en besynderlig påstand, og det grænser til injurier. Lene burde vide, med den baggrund hun har som revisor, at habilitet i finanssager har den største bevågenhed. Derfor vil den situation, som borgmesteren skitserer i artiklen, aldrig forekomme. Der er således på ingen måde tale om nogen interessekonflikt.

Efterfølgende i artiklen trækker borgmesteren månegriskortet.

Citat fra artiklen: ”Ifølge Lene Kjelgaard Jensen var det lidt uklart, om Niels Jørgen Pedersen var ejer af et projekt, som han som kommunalpolitiker skulle være med til at godkende.”

Her er der to graverende fejl, og borgermesteren udtaler sig klart mod bedre vidende.

For det første er det gang på gang blevet præciseret, at Niels Jørgen Pedersen ikke var en del af projektet og ikke havde økonomisk interesse i Månegrisprojektet.

For det andet skal kommunalpolitikere ikke være med til at godkende en miljøgodkendelse. Den opgave ligger i forvaltningen. Det er der, kompetencen ligger. Det går jeg ud fra at borgmesteren ved.

Kommunens miljøgodkendelse af Månegrisprojektet blev i øvrigt stadfæstet af Miljø- og Fødevareklagenævnet med nogle få ændringer. Senere er projektet så af andre årsager opgivet.

Sidst i artiklen er borgmesteren citeret for at sige, at Venstre har et problem med gennemsigtigheden i forhold til interesser, uden i øvrigt at komme med eksempler.

Det er en uhørt grov beskyldning, der savner enhver dokumentation, og det står i skærende kontrast til indledningen til interviewet, hvor Lene Kjelgaard Jensen siger: ”For mig handler det at være borgmester om ordentlighed.”

Nu er Berlingske vel først og fremmest en københavneravis, men den bliver også læst af andre udenfor hovedstaden. Derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvad man udtaler sig om.

Det er ikke gået ubemærket hen, og måske ikke helt tilfældigt, at en anden nykonservativ kandidat til kommunalbestyrelsen, har lagt et link til artiklen i Berlingske på Facebook.

Det er sikkert gjort i den bedste mening. Mon ikke vælgerne forstår at sortere i de udtalelser, artiklen bringer. Det håber jeg.

 

Forfatter

Related posts

Top