Utilfreds borgmester om Kærshovedgård: – Morsingboerne betaler regningen

Midt- og Vestjyllands Politi presset ud over det sædvanlige for tiden.

Da den tidligere regering vedtog en stramning af udlændinge-loven, der betyder, at beboere på Kærshovedgård fra 1. juni kun må overtræde deres melde- og opholdspligt seks gange, før de risikerer fængselsstraf, så medførte det samtidig en stor politimæssig opgave lokalt.

Men arbejdet på Kærshovedgård går ud over politiarbejdet og trygheden andre steder i kredsen. Bl.a. på Mors hvor Borgmester Hans Ejner Bertelsen langt fra er tilfreds med politiets stigende arbejdspres.

Morsingboerne betaler regningen
I modsætning til grænsekontrollen og bevogtningen af Krudttønden i København, deles de forskellige politikredse nemlig ikke om arbejdet omhandlende Kærshovedgård. Her er det nemlig ene og alene Midt- og Vestjyllands Politi der løser opgaven.

– Det nytter ikke, hvis politiet er begravet i opgaver med Kærshovedgård, at der så ingen patrulje er at sende til Mors, hvis der opstår en situation her, siger borgmesteren til TV Midtvest.

– Nu er vi heldige, at vi bor i et rigtig fredeligt hjørne af Danmark, men jeg føler, at det er vores borgere og mine borgere, der kommer til at betale regningen for det her, og det er ganske urimeligt. Det er en fælles dansk opgave.

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top