Uro hos Socialdemokraterne om ny kommunaldirektør

Ansættelsen af ny kommunaldirektør på Mors i mandags, gik slet ikke så let, som man kunne få indtrykket af. To af Socialdemokraterne stemte  imod i protest imod processen.

Det var Pia Storm og Niels Kr. Østergaard, der stemte imod på grund af måden, hvorpå ansættelsen af den nye kommunaldirektør er sket på og IKKE i protest imod ansættelsen af Rikke Würtz.

– det vi stemmer imod er jo ikke Rikke (Würtz, red.) og jeg synes, at det er rigtigt synd for hende, at hun på en måde er blevet fanget i det her. Jeg synes jo, at set i lyset med ansættelsen af den tidligere kommunaldirektør (Anders Jørgensen, red.), der gjorde jeg opmærksomt på, at der var nogle ting, som jeg synes kunne være gjort bedre, og det gjorde jeg faktisk gentagne gange. Og i den forbindelse fik jeg forståelsen af, at det ville man sikre blev gjort til næste gang. Det synes jeg så ikke er sket, siger Pia Storm.

Hvor skulle det gå så hurtigt ?
Hun forstår ikke, hvorfor ansættelsen har skullet ske så hurtigt.

– Borgmesteren går jo i avisen allerede i starten af den her ansættelsesproces ud og faktisk siger, at man har en intern ansøger, som er kvalificeret. Og det synes jeg er uheldigt i forhold til den her proces, fordi det faktisk kan afholde nogle kvalificerede ansøgere fra at søge jobbet, siger Pia Storm.

Hun undrer sig også over selve ansættelsesproceduren.

– jeg kan så læse i avisen, at der har været flere kvalificerede ansøgere, siger Pia Storm der har læst ansættelsesudvalgets indstilling og dermed ved, hvor mange af de seks ansøgere, der har indkaldt til samtale. Et tal hun grundet sin tavshedspligt. dog ikke vil ud med.

Flere uafhængige kilder peger dog på, at der mere er tale om en kandidat til samtale end tre.

Hans Ejnar Bertelsen

Kritiserer borgmesteren
Hun kritiserer borgmester Hans Ejner Bertelsen i sagerne omkring ansættelse af de seneste to kommunaldirektører.

– Hans Ejner (Bertelsen) gik til valg på åbenhed og borgerinddragelse. Alle dem jeg har talt med efter (fyringen af Anders Jørgensen, red.), de har udtrykt forundringe over : jamen, hvordan har det kunnet gå så galt. Derfor har jeg svært ved at se, hvorfor man sætter sig i en sådan sårbar situation endnu en gang. Jeg synes jo, at man skulle have udvist lidt mere Rettidig Omhu, siger Pia Storm.

Hun mener, at Morsø Kommune skulle have været genopslået stillingen.

– hvis det er, at man efter første runde så synes, at der var ikke nok ansøgere eller hvad ved jeg, så skulle man genopslå stillingen. Det gør man i alle andre normale virksomheder. Man burde have lavet en kvalitetssikring af selve processen. Rikke kommer jo til at fremstå som om, at hun var den eneste ansøger, siger Pia Storm.

Hun henviser til Thisted Kommune, hvor man også måtte sige farvel til en kommunaldirektør efter kort tid, og hvor man tog sig tiden til at slå stillingen op på helt normal vis.

– det er mit indtryk, at det var en god proces, siger Pia Storm.

 Internt rod hos Socialdemokraterne
Pia Størm og Niels Kr. Østergaard stemte som sagt imod, som de eneste Socialdemokraterne på trods af, at partiets repræsentanter i ansættelses- samt økonomiudvalget, stemte for.

Men hvorfor var men ikke enige internt i Socialdemokratiet, når det kommer til en så vigtig beslutning som ansættelsen af en kommunaldirektør?

– jeg synes, at jeg har gjort opmærksomt på vores holdning og den kan ikke komme bag på nogen. Som Socialdemokrater har vi mulighed for, og det er der også respekt for, at have vores meninger og holdninger. Det kan da godt ske, at der sidder nogle (i den Socialdemokratiske gruppe, red.), der sidder med en intern viden, som jeg ikke sidder med. Og som mener, at processen er i orden. Vi har ikke sådan i vores gruppe, at altid skal udtale os enstemmigt. Vi sidder med forskellige vælgere i ryggen og skal vi repræsentere en bred befolkning, er det måske også godt, at vi kan melde forskelligt ud, siger Pia Storm.

Men betyder det så, at hvis I har en person siddende i et udvalg – fx. et ansættelsesudvalg, er det de personlige holdninger vedkommende giver udtryk for mere end det er det parti, vedkommende repræsenterer ?

– det ved jeg ikke, om jeg kan give dig ret i. Det kan du jo så spørge vedkommende om. Men det synes jeg faktisk godt, at man kan. Men hvis vi er imod processen, er vi jo nødt til at gøre opmærksomt på det. Jeg synes, at hele den her procedure har været præget af hastværk og af mangel på Rettidig Omhu, og faktisk også manglende vilje til at lytte til alle i kommunalbestyrelsen og tage vores  bekymringer alvorligt, siger Pia Storm.

Forfatter

Related posts

Top