Universitetsstuderende valgte Mors-virksomhed

Vanvittigt og vildt.

Det er ord, som de fire studerende Helene Sophie Holmgreen Hansen, Sofie Steensen Nielsen, Ann-Sophie Nielsen og Nicki Kruse Nielsen fra Aalborg Universitet, bruger om deres projektsamarbejde med virksomheden Simonsen A/S på Mors, der handler med salg indenfor den primære aluminiumsindustri.

Begejstringen lyser ud af dem, fordi de fik udvist stor tillid og frie rammer til at løse deres projektopgave.

–   Jeg vil sige, det har været nærmest vanvittigt, så frie rammer, vi har haft i forhold til virksomheden. Det er vildt at prøve som studerende. For vi skal jo levere noget til dem, som de kan bruge, men vi har fået lov at dreje det, sådan som vi gerne vil. De har faktisk sagt ja til alt, så vi fik lavet vores drømmeprojekt, fortæller Ann-Sophie Nielsen.

De studerende har oplevet en virksomhed, som har reageret hurtigt.

– Simonsen A/S skiller sig ud ved at have hurtige beslutningsveje, en kæmpe åbenhed og vi har haft en megagod dialog. På den måde har det været meget anderledes at arbejde her, siger Helene Sophie Holmgreen Hansen.

Udenfor Aalborg
De fire studerende tror selv, at det handler om, at de er kommet udenfor Aalborg-området og til en virksomhed, som ikke er vant til at have studerende.

– Hvis man finder en virksomhed længere væk fra universitetet, har vi oplevet, at virksomheden sætter langt mere pris på vores arbejde. Vi har aldrig hørt ”I er bare studerende” – tværtimod har vi hørt ”det har I styr på”, fortæller Sofie Steensen Nielsen.

Den tillid og anerkendelse, de har oplevet fra ledelse og medarbejdere på Simonsen A/S, har gjort dem ekstra engagerede i projektet, fordi de gerne vil bevise deres værd og leve op til tilliden.

Kendte ikke Mors
Tre af dem kendte slet ikke til Mors eller havde været der før – udover naturligvis i Jesperhus. Kun for én af dem, nemlig Nicki Kruse Nielsen, var Mors et kendt sted, for hun kommer fra Skive. Så for de fleste var det lidt et sats, at tage til Limfjordsøen.

Nicki Kruse Nielsen havde endda ét krav til sig selv; hun ville udenfor Aalborg og lave sit projekt.

– Jeg tror, at jeg får mere ud af det, og det ville jeg gerne undersøge. Kan det passe? Og det kunne det. Jeg har ganske enkelt fået nogle helt nye muligheder, og der er mere værdi at hente her. Det har været rigtig godt, siger hun og anbefaler andre studerende at have modet til at gøre det samme.

Så overraskende nok er alle forventninger og mere til blevet opfyldt. Og de har fået et nyt syn på Mors.

– Når jeg tidligere tænkte på Mors, så tænkte jeg på landbrug og ikke rigtigt noget internationalt. Men jeg har fået øjnene meget op for området, fordi jeg har hørt og set virksomheder her, som jeg slet ikke vidste fandtes, siger Helene Sophie Holmgreen Hansen.

Givtigt for virksomheden
Den færdige opgave, der handler om, hvordan familievirksomheden kan tage deres familieværdier med ind i en ny branche, hvor man er helt ukendt, er taget rigtig godt imod af Simonsen A/S.

– Vi har helt sikkert fået meget ud af, at få nogle nye øjne på vores virksomhed, og det har været sundt for os at få deres ideer og tanker om vores udfordringer. Vi har konkret benyttet nogle beskrivelser på vores hjemmeside, som de har udarbejdet. Det synes jeg egentlig er imponerende, at de har kunnet være så præcise omkring., siger Direktør, Morten Simonsen.

For ham er det ikke sidste gang, at han inviterer studerende indenfor. Udover det virksomheden selv får ud af det, føler han også et samfundsansvar.

– Vi gør det absolut igen. Det var nogle dygtige studerende, og de kan jo faktisk være nye, potentielle medarbejdere. Så udover at det giver noget til os selv, så mener jeg også, vi har et ansvar for at få de studerende ud i virksomhederne, siger han.

Fakta:
– De studerende går på kandidatuddannelsen International Virksomhedskommunikation i Engelsk på Aalborg Universitet
– Projektopgaven handlede om, hvordan Simonsen A/S kan tage deres stærke familieværdier med ind i en helt ny branche, hvor de er ukendte.

Studerende der gerne vil lave projekter på Mors kan kontakte Morsø Erhvervsråd, ligesom virksomheder på Mors der er interesserede i besøg af studerende ligeledes er velkomne til at tage kontakt.

Forfatter

Related posts

Top