Unik studiepakke skal trække musikstuderende til Mors

En unik studiepakke og et professionelt musikstudie skal lokke endnu flere musikstuderende til Mors.

Pakken indeholder både forplejning, bolig, fritidsjob og social vicevært – og ikke mindst adgang til et professionelt lydstudie.

– Adgangen til at udgive sin egen musik er i dag væsentligt lettere end for 10 år siden. Der er mange muligheder for direkte at udgive egne ting via streamingtjenesterne udenom fx. traditionelle pladeselskaber, fortæller Lisa Ludvigsen Al-Mashhadi, der leder musiklinjen på Morsø Gymnasium.

Undervisningen indeholder kurser i studieteknik og produktion, men også markedsføring. Herudover har eleverne mulighed for at modtage ekstraundervisning.

– Vi giver tilskud til soloundervisning på Musikskolen, mens alle musik A-elever modtager obligatorisk undervisning i sang og klaver på gymnasiet, Vi vil dermed gerne give eleverne de optimale forhold at studere under, siger Lisa Ludvigsen Al-Mashhadi.

Hun påpeger, at skolen løbende har gæstelærere og at disse håndplukkes efter elevernes behov under uddannelsen på Morsø Gymnasium.

Tager hånd om eleverne
Udover at eleverne tager på turne og spiller en række koncerter, og altså har mulighed for at udgive deres egen musik eller “blot” producere demo’er, har uddannelsen også fået tilført en række andre muligheder.

– Sidste år introducerede vi en pakke, hvor eleverne på vores dramalinje, der kommer udefra, får tilbudt et kollegieværelse tæt på skolen med tilhørende social vicevært, der er med til at få dagligdagen til at fungere, når man er langt væk hjemmefra, fortæller Lisa Ludvigsen Al-Mashhadi.

Ordningen garanterer også den studerende et studierelevant fritidsjob, der fx. kan være som en del af underholdningsteamet på Jesperhus, Morsø Teater, Nykøbing Kirke eller andre samarbejdspartnere.

Forfatter

Related posts

Top