Unge møder virksomhederne på Hanstholm Havn

Hanstholm Havn lægger nu for fjerde år i træk kaj til projekt Workforce of the Future, der har til formål at øge unges viden om de maritime uddannelses- og jobmuligheder i Nordjylland.

Det sker onsdag den 25. oktober, hvor 120 folkeskoleelever fra Thisted Kommunes 10. klassecenter er inviteret på virksomhedsbesøg på Hanstholm Havn. Fire forskellige virksomheder åbner dørene – heriblandt naturligvis Hanstholm Havn:

– Kampen om de unge er tiltagende, og vi vil rigtig gerne både informere og showcase vores forskellige jobfunktioner over for de unge. Hvis vi ikke viser dem, hvad eksempelvis en elev, en havneassistent, en teknisk chef eller en havnedirektør laver hos Hanstholm Havn, ja så er sandsynligheden for, at de søger hertil temmelig lille. Til gengæld viser erfaringen, at når først de har været på besøg, så bliver det også ofte til et gensyn på den ene eller anden måde, forklarer havnedirektør Niels Clemensen.

De øvrige virksomheder, der lægger lokaler og personale til besøg af 10. klasseeleverne er Hanstholm Skibssmedie, Mondomar og Hanstholm Elektronik. Derudover er EUC Nordvest og Fiskeriskolen vært ved uddannelsesoplæg på Hotel Hanstholm Sømandshjem.

Eleverne er forberedt
Eleverne er på forhånd blevet briefet om Det Blå Danmark af UU-Thy, og alle deltagere får lejlighed til at besøge de fire virksomheder i løbet af dagens program. Derudover planlægges et besøg og rundvisning på et skib i havnen:

– Det er vigtigt, at de unge får så bredt et billede af havnen som muligt. Vi har jo et utal af forskellige jobfunktioner på havnen, hvis vi tæller alle virksomheder med, men den røde tråd er naturligvis det maritime, siger Niels Clemmensen og fortsætter:

– I de kommende år forventer vi med den planlagte havneudvidelse at skabe 450 nye arbejdspladser på havnen. Det betyder, at vi kan tilbyde endnu flere spændende jobs, og at vi får brug for endnu flere dygtige unge til dem.

Workforce of the Future er arrangeret af Marcod, Thy Erhvervsforum, UU-Thy, Dansk Metal, Dansk Industri, EUC Nordvest og Danske Maritime i samarbejde med Hanstholm Havn. Lignende arrangementer har været afholdt i Skagen, Hirtshals og Frederikshavn. Sidste år deltog ca. 600 folkeskoleelever i Workforce of the Future.

Foto : Arkivfoto fra lignende besøg besøg i 2015

Forfatter

Related posts

Top