Unge Midt- & Vestjyder arbejder for meget

Jobpatruljen, som fagforbundene HK og 3F står bag, har i uge 28 og 29 besøgt ca. 1000 virksomheder i det midt- og vestjyske og talt med mellem 300 og 400 unge fritidsjobbere under 18 år. Formålet har været at se de unges arbejdsvilkår efter i sømmene. Netop i sommerferien er der mange unge, som bruger tiden på fritidsjobbet i eksempelvis grillbarer, kiosker, supermarkeder og forretninger.

– Generelt ser det fornuftigt ud. Men af de unge, vi har snakket med, er der en del, som arbejder for meget. Unge under 18 år må maksimalt arbejde 12 timer om ugen i uger med skoledage og 35 til 40 timer afhængigt af alder i andre uger, og vi er stødt på unge, der arbejder op til 25 procent for meget, fortæller de to jobpatrulje-koordinatorer Dennis Frandsen og Jonas Mørkholt fra henholdsvis HK MidtVest og 3F Holstebro.

– Jobpatruljen har i år haft særligt fokus på tunge løft, og det har på rundturen vist sig, at størstedelen af de unge er uvidende om, at de kun må løfte op til 12 kilo og trække eller skubbe op til 250 kilo, hvis de er under 18 år. Nogle arbejdsgivere har oplyst de unge om reglerne og instrueret dem i løfteteknik, men de unge glemmer det, beretter de.

Jobpatruljen er blevet godt modtaget af arbejdsgiverne.

– Vi takker for den gode modtagelse, vi har fået, og vi vil nu arbejde videre med de problematikker, vi er stødt på, og glæder os til at komme rundt i sommerlandet til næste år, siger Karin Østerby, afdelingsformand for HK MidtVest, og Flemming Sørensen, formand for 3F Holstebro.

Forfatter

Related posts

Top