Unge læger kæmper om at arbejde i Thy

Mens Nordvestjylland nærmest er blevet symbol på lægemangel i Danmark, kæmper de nyuddannede medicinere om uddannelsesstillingerne på sygehuset i Thisted.

Kristeligt Dagblad har besøgt Thy, og skriver i en artikel om nogle af de ting de unge læger foretager sig i fritiden – sammen. Forhåbentlig kan den positive landsdækkende omtale af det lokale sygehuse medvirke til, at unge læger også i fremtiden søger mod Nordvestjylland.

– Vi har altid haft KBU-læger og fået besat stort set alle stillinger. Forskellen er, at engang blev de tvunget herop, men de seneste tre år har de søgt aktivt, også dem, der kunne søge andre steder, siger Jens Juul der uddannelsesansvarlig overlæge på Aalborg Universitetshospital Thisted til avisen.

Sidste år var sygehuset i Thisted et af de første i landet til at lukke for optagelsen af flere lægestuderende.

Når de unge læger har været et halvt år på sygehuset skal de ud i almindelig praksis. Også den del af uddannelsen foregår ofte lokalt.

Vi har tidligere skrevet om hvordan sygehuset i Thisted er blevet mere og mere populær blandt de unge håbefulde læger. Læs mere om det herunder.

LÆS OGSÅ:

Derfor søger unge læger mod Thisted

LÆS OGSÅ:

Lægestuderende søger igen mod Thy

Arkivfoto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top