Unge giver kæmpekoncert i Teutonersalen

På torsdag er det tredje og sidste gang, de spirende musiktalenter indtager Thisted Gymnasiums prægtige sal for at arbejde med sammenspil og – ikke mindst – give en demonstration af deres kunnen.

Til MuH-stævnet i marts leverede 150 elever fra nogle af Thys 4. klasser en superkoncert for de mange fremmødte. Denne gang er det deltagere fra Tingstrup Skole, Hurup Skole, Østre Skole, Sennels Skole og Koldby Skole, som skal forsøge at gøre dem kunsten efter.

Projektkoordinator Kristina Brogaard, der er tilknyttet både Sjørring Skole og Musikskolen i Thy, var begejstret e er den sidste event.

– Eleverne mødte friske op og var klar til dagen. Opvarmningen gik godt, og eleverne blev helt klar til koncerten. Der var en stor opbakning til koncerten, hvilket altid er rart, for børnene vil meget gerne vise deres forældre, hvad de har lært, og det, de har øvet på, fortæller hun.

Musikskolen 2

Et kvalitetsboost, der bygger bro
Musik i hverdagen handler om at udvikle det lokale musikliv, og der er især fokus på klas- sisk musik, talenter og diversitet. Og et af virkemidlerne er at give eleverne nogle succesop- levelser.

– Der var en god stemning, og det er dejligt at så mange børn kan være sammen en hel dag uden konflikter. I stedet var der rigtig mange af børnene, som fik en succes og mestre- de noget, som de plejer at have svært ved, siger Kristina Brogaard.

Musik i hverdagen
Musiklivet på skolerne har gennem snart tre år fået et boost via samarbejdsprojektet ”Musik i hverdagen”, der har til formål at bygge bro mellem folkeskolen og musikskolen samt andre interessenter på området.

Projektet er et konkret tilbud til ”Den åbne Folkeskole”, hvor lokalsamfundet inddrages i elevernes undervisning.

Visionen er at skabe en sammenhængende, nytænkende musikundervisning fra SFO-start og frem, og der er desuden blevet gjort en ekstraordinær indsats for en mere fokuseret og inkluderende talentudvikling. Projektet har bl.a. eksperimenteret med tværinstitutionel undervisning for at øge diversiteten og mangfoldigheden i elevernes kunstneriske horisont, fx har man på Sjørring Skole ha gode erfaringer med violinundervisning som et ekstraordinært tilbud på 3. årgang.

FAKTA:
Sted: Teutonersalen, Thisted Gymnasium, Ringvej 32, 7700 Thisted.
Tidspunkt: Torsdag d. 16. juni. kl. 16-17.
Pris: 20,- kr., som bl.a. går til let forplejning til eleverne før koncerten.

Forfatter

Related posts

Top