Unge går på YouTube – før de ringer til håndværkeren

Håndværkeren står ikke længere øverst på listen, når unge boligejere har brug for rådgivning om renovering af hjemmet. Det gør derimod YouTube samt familie og venner.

Kun 30,2 procent af de 25-39-årige søger hjælp hos håndværkeren, når boligen skal vedligeholdes, mens det næsten er halvdelen af de 50-59-årige (47,4 procent). Det stiller ifølge brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne nye krav til håndværksvirksomhederne.

– Jeg tror, det handler om økonomi, og at de unge rent faktisk har kræfterne til det. Og derudover synes de sikkert, at det er sjovt selv at lave, hvis det er det første hus, de køber, siger Tine Nielsen, der er fagekspert i Bolius.

Grænser for hvad man selv må lave
Ifølge brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne er der dog brug for, at boligejerne, unge som gamle, er opmærksomme på, at der er nogle klare grænser for, hvad de selv må lave.

– Det gælder ikke mindst indenfor el og vvs, hvor det altid er en god idé at konsultere en autoriseret håndværker, inden man kaster sig ud i gør det selv-arbejdet, siger Bjørn Hove, udviklingskonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Han understreger samtidig, at håndværksvirksomhederne også selv skal blive bedre til at bruge de digitale platforme, hvis de skal trænge igennem til ikke mindst de yngre kunder.

Trækker selv i arbejdstøjet
De yngre boligejere og andelshavere nøjes ikke kun med at søge råd og vejledning på nettet. Spørgeskemaundersøgelsen viser, at de også er villige til selv at trække i arbejdstøjet og kaste sig ud i større vedligeholdelsesarbejder.

På spørgsmålet om, hvem der laver større vedligeholdelsesarbejder på boligen, svarer 45,8 procent af de 25-39-årige, at de gør det selv med hjælp fra familie og venner. 38,2 procent ringer efter den professionelle håndværker.

 

Forfatter

Related posts

Top