Unge fra storbyen fik øjnene op for en karriere på Mors

Studerende fra nogle af landets største byer viste en flot interesse for at høre mere om, hvilke jobs området omkring Mors kan tilbyde. Det skete ved de netop afviklede Karrieredage i Aalborg og Århus.

154 studerende skrev sig op til at modtage nyheder omkring karrieremuligheder på Mors og i Salling. Samtidig må det formodes, at langt flere studerende er blevet mere bevidste om – og nogle måske endda imponerede over – hvor interessante jobmuligheder, der er i området omkring Limfjorden. Der er også stor ros for indsatsen til Morsø Kommune, Morsø Erhvervsråd, BILA A/S og SKOV A/S, som var med for at repræsentere området.

– Jeg er simpelthen så tilfreds med, at hundredvis af studerende har kigget forbi vores stand i både Aalborg og Aarhus og hørt vores budskab om, at det er fedt at arbejde på Mors og i Salling. Vi har haft nogle rigtig engagerede folk med, som har været med til at gøre budskabet levende, fortæller Ellen Philipsen Dahl, formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Morsø Kommune og forsætter:

Ellen Philipsen Dahl. Foto: Morsø Kommune

– I år var det første gang, at vi var med i Aarhus, og det har været en positiv oplevelse, vi skal dog først lige have evalueret indsatsen, om det er noget, som vi skal gentage.

Hjælp til virksomhederne med at finde arbejdskraften
Hos Morsø Erhvervsråd er der også stor tilfredshed efter et par succesfulde messedage uden for øen.

– Missionen lykkedes. Karrieremessen blev igen i år et vigtigt bidrag til at afhjælpe udfordringerne med at knytte udbuddet af arbejdskraft blandt unge bedre sammen med erhvervslivets efterspørgse, fortæller Per Søndergaard, som er direktør for Morsø Erhvervsråd.

Per Søndergaard. Foto:: Morsø Erhvervsråd

– Vi fik vist de lokale karrieremuligheder til en masse dygtige studerende. Både til dem der ikke kender os, men også til alle dem, der er flyttet fra Mors og måske ikke er klar over de særdeles attraktive jobmuligheder på Mors. De udstillende virksomheder og konkurrencen var et trækplaster, især for softwareingeniører og maskinmestre, vurderer

Han er begejstret for, at i alt 210 studerende valgte at deltage i den konkurrence, som var udviklet til Karrieredagene. Otte vindere inviteres til at besøge lokale virksomheder og opleve Mors under Kulturmødet.

Virksomheder viste flaget
De to lokale virksomheder BILA A/S og SKOV A/S fik vist flaget til måske potentielle nye medarbejdere på messerne i de to store jyske byer. For virksomhederne giver det god mening at bruge ressourcer på at deltage både for at blive synlige i de studerendes bevidsthed, men også for at tale området ved Limfjorden op, som et spændende sted at kickstarte karrieren.

– Vi mødte mange spændende studerende og nyuddannede til karrieredagene. Samarbejdet med Morsø Kommune, Morsø Erhvervsråd og BILA A/S, gav rigtigt god mening, da vi kunne tale hele området op. Vi viste, at der ikke bare er et fedt job hos SKOV eller BILA, men mulighed for at skabe sig en hel karriere her og i de omkringliggende virksomheder, fortæller Anne Bundgaard, HR partner hos SKOV A/S

Karrieredagene er Danmarks største job- og karrieremesse for studerende på sidste del af deres videregående uddannelse og nyligt dimitterede. Forhåbentligt har en del af de besøgende fået øjnene op for en karriere ved Limfjorden.

Forfatter

Related posts

Top