Undervisningen flyttes ud til eleverne

“Når eleverne ikke kan komme til os, må vi komme til dem”.

Ud fra den devise har Byggeriafdelingen på EUC Nordvest etableret to midlertidige værksteder i Fjerritslev og i Nykøbing, så afdelingens grundforløbselever fortsat kan få praktisk undervisning, selvom de i denne tid ikke må krydse kommunegrænsen og møde op til undervisning på skolen i Thisted.

På Mors er det midlertidige værksted etableret på Nordic Food College, mens det i Fjerritslev er en lokal håndværker, der – kvit og frit – har stillet lokaler til rådighed.

Klaus Valentin Lukassen, indehaver af Køkkenmanden ApS i Fjerritslev, tøvede ikke en kende, da EUC Nordvest ledte efter egnede værkstedslokaler til de lokale grundforløbselever på byggeuddannelserne. Således har han – kvit og frit – udlånt værkstedslokale til byggerieleverne frem til december, hvor kommunegrænserne efter planen genåbnes.

Klaus Lukassen. Foto: EUC Nordvest

Det er ikke første gang under pandemien, at EUC Nordvest tænker ud af boksen:

– Under forårets nedlukning kørte vi materialepakker rundt til vores elever, så de havde mulighed for at arbejde i praksis med fagene under nedlukningen. Og selvom det var en populær løsning i en tid, hvor skolerne var lukket land, så kunne det jo ikke kompensere hverken for den direkte kontakt med underviserne eller det sociale samvær med kammeraterne, fortæller uddannelseschef Jan Christensen fra Byggeri på EUC Nordvest.

En måde at give igen på
Det var XL BYG Tømmergaarden i Fjerritslev, der formidlede kontakten til Klaus Valentin Lukassen, og han skulle ikke bruge den store betænkningstid, før han var klar til at åbne dørene for EUC Nordvest-eleverne.

– På et eller andet tidspunkt, så kan jeg jo få behov for de her unge mennesker, så hvis jeg kan hjælpe, gør jeg gerne det. Man skal jo sørge for at give noget igen, og min lille niche af tømrerfaget kan ikke rigtig bære at have en lærling, så derfor er det her mit lille indspark til at få nogen i gang og sikre, at de kan komme videre med deres uddannelse, lyder det fra Klaus Valentin Lukassen.

LÆS OGSÅ:

Utraditionel løsning på EUC Nordvest

 

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top