Undersøgelse: Skolen bestemmer valg af bolig

Skolen har stor betydning for boligvalget, når børnefamilier går i flyttetanker. Det viser en ny undersøgelse fra mæglerkæden danbolig. Forklaringen skal findes i højengagerede forældre, mener familievejleder Lola Jensen.

En undersøgelse blandt danboligs mæglere sætter streg under det, som mange børnefamilier, politikere og skolefolk allerede ved: Skoletilbuddet er et afgørende parameter for valg af bolig blandt børnefamilier.

78% mener skolen har betydning for valg af bolig
Hele 78 procent af de adspurgte mæglere oplyser, at skoletilbuddet har stor eller altafgørende betydning ved valg af bolig, mens 14 procent af mæglerne vurderer, at skoletilbuddet har middel betydning. Kun 8 procent af mæglerne siger, at skoletilbuddet har ingen eller lille betydning.

Jan Persson, indehaver af danbolig i Allerød, tilhører det flertal, der mener, at skolen har stor betydning for valg af bolig.

– Der er en klar stigende interesse for skolen i forbindelse med valg af bolig. Det har ikke fyldt så meget tidligere, men i dag ser jeg en tendens til, at boligsøgende med børn besøger skolen, før de besøger boligområdet. Det fortæller, at skolen er blevet et meget vigtigt parameter, når familier med skolesøgende børn vælger bolig, siger Jan Persson.

Skoledistriktet styrer boligkøb
At boligkøbere og -ejere er begyndt at prioritere valg af skole før nabo og det øvrige nærmiljø giver genlyd i mæglerstanden.

– Teenagefamilier er generelt svære at flytte på. De bliver boende, til skolegangen er endt. Når vi har med yngre børnefamilier at gøre, har jeg oplevet at stå med et hus i et eftertragtet kvarter, som køber var meget interesseret i. Det lå desværre to husnumre til den ”forkerte side”. Huset lå nemlig lige præcis uden for skoledistriktet til en meget eftertragtet skole, som familien ønskede børnene på, og derfor blev salget ikke til noget, forklarer Nicolai Glad fra danbolig Frederiksberg.

Højengagerede forældre
Familievejleder Lola Jensen forklarer, at skolelukninger, skolereform og ikke mindst større forældrefokus har gjort skolen til en afgørende faktor, når der vælges bolig.

– Forældre i dag går mere op i deres børns liv end tidligere. Niveauforskellen mellem skolerne er samtidig blevet tydeligere. Det betyder, at forældre bruger mere tid på at sætte sig ind i børnenes kommende skole – præcis som jeg også selv ville gøre, hvis mine børn var små i dag, siger Lola Jensen.

Forfatter

Related posts

Top