Ultimativt krav: Hanstholm-fiskere har besat Udenrigsministeriet

Det skal være slut med bomtrawlere i Skagerak. Det mener en flok kystfiskere fra Hanstholm, Thorupstrand, Løkken, Hirtshals og Skagen, der onsdag formiddag besatte Udenrigsministeriet. Det skriver TV2 Nord.

Fiskerne mener, at hollandske bomtrawlere ødelægger havbunden i Skagerrak og fordriver de lokale fiskere fra deres fangstpladser. Fiskerne kræver øjeblikkeligt stop for den type fiskeri.

– Vi kan simpelthen ikke klare mere nu. Nu må politikerne gøre noget. Havbunden og Skagerrak bliver smadret, siger Jesper Olsen, fisker fra Thorupstrand, talsmand for de aktionerende fiskere og en af ”Gutterne på kutterne” kendt fra TV2, til TV2 Nord.

Bomtrawl foregår ved, at hollandske fiskekuttere trækker tunge jernkæder over havbunden, og fiskerne mener, det ødelægger miljøet.

Kystfiskerne mistænker også bomtrawlerne for at fiske mange flere fisk, end de må. Derfor er deres første krav, at der laves et kontrolpunkt i Hanstholm, så myndighederne kan kontrollere, om bomtrawlernes fangster ligger inden for de tilladte kvoter.

Kystfiskerne agter at blive i Udenrigsministeriet, indtil de har fået lovning på, at der oprettes et kontrolpunkt i Hanstholm.

Foto: Wageningen

LÆS OGSÅ:

Fisker-aktion gav pote: Vellykket møde med fiskeriministeren

 

Forfatter

Related posts

Top