Ulla Vestergaard afviser kritik: Det brede samarbejde ER til stede

Både SF, de Konservative og Alternativet i Thy tordner mod konstitueringsaftalen mellem Socialdemokratiet og Venstre, der i aftes sikrede Ulla Vestergaard borgmesterposten.

– I fire år har Socialdemokratiets – efter nattens konstitueringsaftale – nu kommende borgmester brugt enhver lejlighed til at tale dunder mod den smalle konstitueringsaftale, der blev indgået mellem Venstre, DF og Konservative efter valget for fire år siden. Ligeså har den kommende borgmester i de seneste måneder stået på vælgermøde efter vælgermøde og talt for bredt samarbejde og en bred konstituering. Og vælgerne gav hende det bedst mulige afsæt til at sætte handling bag ordene med det højeste antal personlige stemmer og ni mandater i ryggen, skriver Alternativets Joachim Plaetner Kjeldsen i et opslag på facebook.

Joachim Plaetner Kjeldsen, Alternativet

– Hvad der ret hurtigt viste sig på valgnatten var imidlertid, at de flotte ord om bredt samarbejde og konstituering var afløst af en snæver alliance mellem den kommende borgmester, hendes forhandlere og Venstre, skriver Joachim Plaetner Kjeldsen.

Ulla Vestergaard afviser dog kritikken:


Også SF’s Morten Bo Bertelsen langer ud efter aftalen:
– Jeg synes, at Socialdemokratiet har forenet sig med en miljøfjendtlig landbrugslobby, som sidder i Venstre nu. Så jeg synes ikke, det er særlig smart det her – og jeg synes ikke, det er særlig bredt, siger SF’s spidskandidat, Morten Bo Bertelsen, til TV Midt Vest.

Morten Bo Bertelsen, SF

Den nu afgående konservatives borgmester, Lene Kjelgaard Jensen, har også udtrykt skuffelse over manglen på bredde i konstitueringsaftalen. De konservative blev dog tilbudt en formandspost i Børne- og Familieudvalge, men de takkede nej til den post:

– De har ikke kunnet se sig selv i konstitueringen, siger Ulla Vestergaard.

Det er ikke lykkedes redaktionen at få en kommentar fra de Konservative – hverken Lene Kjelgaard Jensen, Jens Kr. Yde eller Per Skovmose har været mulige at fange på telefonen.

Forfatter

Related posts

Top