Uheld ødelagde Jakobsens weekend

Racerkøreren Malthe Jakobsen fra Sennels fik alt andet end en god oplevelse, da der i weekenden blev kørt ræs på den østrigske Formel 1-bane Red Bull Ring.

Testkørslerne forud for løbet gav ellers forhåbninger om at opnå et resultat, som opfølgning på det flotte løb i Barcelona – men allerede i kvalifikationen begyndte problemerne at vise sig.

– Vi havde egentlig et godt setup og god fart, men vejret drillede os. Jeg kørte ud på banen med tørvejrsdæk, men stort set med det samme begyndte det at regne. Vi besluttede at jeg skulle i pit og have regndæk på, men det viste sig at banen tørrede lynhurtigt, så de kørere der var blevet på slicks havde fordelen, fortæller Malthe Jakobsen, der måtte tage til takke med en kedelig tiendeplads i LMP3-klassen.

Placeringen i kvalifikationen gjorde det svært for thyboen at overhale sig vej frem i feltet, og målsætningen om en podieplacering blev forsvandt da Jakobsens holdkammerat Michael Benham, blev påkørt af en overmodig konkurrent.

Bilen kunne køre tilbage til pitgaragen ved egen kraft, men det stod hurtigt klart at der skulle store reparationer til, før den var køreklar igen.

– Hele bagenden blev rykket i stykker, og selvom det lykkedes teamets dygtige mekanikere at lappe den sammen, kunne de konstatere at der var risiko for at gearkassen også var slået i stykker – og det betød så, at løbet endegyldigt var ovre for os, siger Malthe Jakobsen, som ikke selv nåede at sidde bag rattet under søndagens løb.

Det næste løb i European Le Mans Series køres på Circuit Paul Ricard i Frankrig den 5.-6. juni.

Foto: Malthe Jakobsen Motorsport

Forfatter

Related posts

Top