Ugens vejr byder på lidt af det hele – næsten

Efter en ganske kold weekend for årstiden fortsætter det ustadige vejr frem til weekenden. Natten til onsdag er der risiko for en smule frost, mens torsdag ser ud til at blive den mest behagelige dag med op til 17 grader i dagtimerne.

Det oplyser Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Overordnet går vi en ustadig uge i møde med lidt af det hele. Sol, regn og skyer. Arktisk luft trækker ned over landet, og det giver en vestlig strømning af kold luft, siger hun.

Mandag og tirsdag bliver småkølige med byger.

– De to dage ligner vejrmæssigt hinanden med byger, der kan være med hagl og torden, men også perioder med sol. Temperaturen vil svinge mellem syv og ti grader, og så kan man se frem til en let til frisk vind fra vest. Ved kysterne op til hård kuling, siger Anja Bodholdt.

Bygerne vil kaste nogle få millimeter regn af sig på landsplan, men det er svært at udpege de landsdele, som får mest regn.

– Der vil som altid med ustadigt vejr være regionale forskelle, hvor et område får en del nedbør, mens et andet få kilometer derfra måske holder helt tørt, siger hun.

Både natten til tirsdag og natten til onsdag vil temperaturen snige sig ned mod frysepunktet.

– Onsdag morgen vil vi nok komme ned på én til to minusgrader. I løbet af onsdagen sker der en lille ændring. Vinden drejer om, og en front fra sydvest bringer mere regn med sig, men det bliver også lidt lunere. Mellem 10 og 13 grader.

Frontsystemet forlader landet torsdag.

– Måske hænger der fortsat lidt skyer og regn i de østlige dele om morgenen, mens det klarer op mod vest med sol, som senere trækker ind over hele landet med temperaturer mellem 12 og 17 grader.

Fredag bliver et par grader køligere med byger og skyer.

/ritzau/

Forfatter
Tags

Related posts

Top