Uge 31: Corona spredte sig sidste uge med samme fart som i maj

Antallet af smittede med coronavirus var i sidste uge på niveau med det, der blev set i begyndelsen af maj. Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en meddelelse.

I sidste uge var der 429 bekræftede smittetilfælde, mens der ugen før var 227 tilfælde. Der er godt nok også blevet foretaget flere prøver, men andelen af positive prøver er steget til 0,4 procent fra 0,2 procent ugen før.

Antallet af bekræftede smittetilfælde er dog fortsat noget lavere, end da allerflest blev smittet. Onsdag 8. april blev der alene registreret 408 nye coronasmittede.

Stigningen er da heller ikke alarmerende endnu ifølge faglig direktør i SSI Kåre Mølbak.

– Men stigningen viser, at vi stadig er i en epidemi, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at kontrollere den, siger han i meddelelsen.

Kåre Mølbak mener, at det først er nu, at vi rigtigt ser en stigning efter genåbningen af samfundet.

– Som borger drejer det sig om fastholdelse af fysisk afstand og håndhygiejne. For sundhedsmyndighederne er kontaktopsporing det vigtigste redskab for at bremse smittespredningen, lyder det fra direktøren.

Fredag ændrede Sundhedsstyrelsen sin anbefaling om brugen af mundbind, så det nu anbefales, at det bruges i offentlig transport, hvis kravet om en meters afstand mellem folk ikke kan overholdes.

/ritzau/

LÆS OGSÅ:

SOSU-hjælper smittet med coronavirus

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top