Uffe Elbæk gæstede Thy

Alternativets politiske leder Uffe Elbæk gæstede mandag den lokale partiforening i Thy til en snak om grøn omstilling, natur, FN-verdensmål og kommunale budgetter.

Siden sidste kommunalvalg har Alternativet haft en plads i kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune, og partiets lokale repræsentant, Joachim Plaetner Kjeldsen, tog mandag sammen med en halv snes lokale medlemmer imod Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, i Plantagehuset i Thisted.

– Kommuner og regioner spiller en utrolig vigtig rolle i forhold til at sikre en hurtig, grøn omstilling og sikre større borgerinddragelse. Det er ofte her nye, grønne og demokratiske initiativer fødes og implementeres, og der er ofte også større mod til at tænke nyt og prøve ting af. Det er meget værdifuldt og jeg er utrolig stolt af alt det gode arbejde Alternativet laver lokalt og regionalt siger Uffe Elbæk.

Grøn dagsorden
– Thisted Kommune er på energisiden en foregangskommune i bæredygtige løsninger. Vi arbejder på tværs af alle partier for at udbygge den cirkulære økonomi – blandt andet på biogas- og affaldssorteringsområdet – og generelt oplever jeg en relativ høj politisk villighed til grønne løsninger lokalt. Men det er også en række lokale grønne løsninger, som er afhængige af, at Christiansborg og national lovgivning følger med, og det er nogle af de ting, vi drøftede på mødet, siger Joachim Plaetner Kjeldsen.

Også lokalt arbejde med FN-verdensmål, naturpolitik, kommunale budgetter til anlæg og service samt national lovgivning inden for energi og miljø blev diskuteret med medlemmerne sammen med en lynevaluering af forsommerens folketingsvalg.

Uffe Elbæks besøg i Thy er led i en Danmarksturné rundt til at alle partiets kommunal- og regionalpolitikere.

I august vedtog Alternativet nye sigtepunkter for partiets politiske arbejde, og af disse fremgår det blandt andet, at der skal skabes endnu bedre sammenhæng mellem nationale, regionale og lokale politiske udspil og tiltag, og at Alternativet vil udbygge sin position som det parti i Danmark, der er mest åben for udveksling af idéer

og viden.

Forfatter

Related posts

Top