Udvikling for 1 mio. kr.: Vorupør og Klitmøller får et nyt løft

Et udkast til en udviklingsplan for Vorupør og Klitmøller bliver senere på måneden præsenteret på to borgermøder.

Udviklingplanen kredser om investeringer, et grundlag for øget turisme samt liv og aktiviteter året rundt.

De to byer er blandt de 18 steder på Vestkysten, der har fået status som stærke feriesteder, og Thisted Kommune arbejder sammen med fonden Realdania om en strategisk og fysisk udviklingsplan byerne.

Udvikling for 1.000.000 kroner
Realdania støtter udviklingsplanen for Klitmøller og Vorupør med 500.000 kroner fra puljen ”Vestkysten viser vejen”, og Thisted Kommune bidrager med et tilsvarende beløb.

I slutningen af november sidste år havde borgerne mulighed for at komme med deres ønsker og input til udviklingsplanen. Ideerne er blevet sammenholdt med viden om, hvad der skal til for at skabe udvikling i turisme-branchen – når man ser på væsentlige fokuspunkter som overnatning, oplevelser og bymiljøer.

Noget at glæde sig til
Og skal man tro erhvervskonsulent Henrik Jensen fra Thisted Kommune, så kan borgerne godt glæde sig til at se oplægget.

– Jeg håber, at borgerne vil opleve, at planen har de elementer, der skal til for at skabe udvikling i turismen i overensstemmelse med ønsket om, at området også er et godt sted at bo hele året, siger Henrik Jensen, der er projektleder, til Thisted Kommunes hjemmeside.

Et vigtigt element i udviklingsplanen er at skabe grundlag for et mere varieret overnatningstilbud til turisterne. Samtidig har der ved planens udarbejdelse været fokus på at friholde værdifuld natur.

Den fysiske og strategiske udviklingsplan for Vorupør og Klitmøller fremlægges for Thisted Kommunalbestyrelse på et temamøde 25. februar, og planen ventes endelig godkendt i april.

De to borgermøder finder sted:
18. februar på friskolen i Klitmøller
20. februar på Silicon VØ i Vorupør
Begge aftener klokken 19.00 – 21.00

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top