Udvalgsformand om møder i byrådet: – Det er hul i hovedet!

OBS: Social- og Indenrigsministeriet har efter denne artikel er udgivet givet kommunerne mulighed for at afvikle kommunalbestyrelsesmøderne over enten telefon eller video. Læs mere HER

Selvom myndigheder anbefaler at aflyse alle sociale sammenkoster, og til at man holder afstand, så skal møderne i landets kommunalbestyrelser fortsat afvikles ved fysisk fremmøde.

Det fremgår at et brev som Social- og Indenrigsministeriet igår sendte ud til samtlige af landets kommuner.

Men det er hul i hovedet, hvis man spørger Tore Müller, formand for Børn og Kultur i Morsø Kommune:

– Min allerførste tanke var, at det er fuldstændig hul i hovedet! Vi sidder midt i den allerstørste krise i verden i hele min levetid. Landet er lukket ned. Familie er afskærmet fra samvær. Børn, unge, ældre er bekymrede. Og ingen ved hvornår situationen normaliserer sig bare en lille smule, siger han og fortsætter:

– Jeg forstår udmærket argumentet med, at kommunalbestyrelsesmødet er et offentligt forum, og derfor er det også et sted hvor pressen kan være med og folket kigge os over skulderen. Men når man tager situationen i betragtning, burde dette suspenderes for en stund, ligesom landets grænser er lukkede for en stund. Vi må kunne behandle udvalgte få punkter, som af tidsmæssig årsag ikke kan udskydes, via virtuelle møder eller hvilken løsning der kan bringes i spil. Offentligheden skal jo nok komme efter os, og stille os til ansvar for de beslutninger vi træffer. Om det er virtuelt eller fysisk i denne tid, burde slet ikke være til diskussion. Det er nu vi virkelig skal passe på hinanden, ved at stå sammen – hver for sig, slutter han.

Næste gang der er kommunalbestyrelsesmøde på Mors er den 31. marts. Alle udvalgsmøder, som finder sted i denne uge, foregår i øvrigt via telefon.

LÆS OGSÅ:

Sundhedsminister med ny opsang: – Hold afstand!

Foto: Lars Horn, Baghuset Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top