Udskiftning af signaler giver færre problemer – på sigt

Arriva og Banedanmark har aflyst 12 afgange på Thybanen den seneste måned. Aflysningerne sker som følge af det igangværende arbejde med at udskifte signalsystemet.

Flere af togaflysningerne har været planlagt, og samtidig har det været offentliggjort på Arrivas rejseplan, at der er også indsat togbusser for at få passagerer frem i tide. Men alligevel er pendlerne frustrerede. Det skriver TV Midtvest.

Nogle af de pendlere der oplever frustration på grund af de aflyste afgange er de studerende, der hver dag benytter banen, men som bliver forhindret i at møde til tiden på studiet.

Men som det gamle ordsprog siger: Det skal være skidt, før det kan blive godt – og sådan er det også med Thybanen. For selvom arbejdet i øjeblikket giver forsinkelser hist og her, så vil de nye signaler på sigt give færre problemer med teknikken.

– Thybanen er traditionelt set et af landets højeste punktlighedstal, og vores forventning er, at vi – mindst – kan holde det niveau, når det nye signalsystem er fuldt udrullet, og vi har kørt med systemet et kort stykke tid, siger Thilde Restofte Pedersen, der er områdechef for Banedanmark, til TV Midtvest.

Arbejdet med at udskifte signalerne forventes at fortsætte indtil påske.

Foto: Arriva

Forfatter

Related posts

Top