Udenrigsministerens nye kontor har kostet 340.000 kroner

Tidligere på ugen kom Viborg’s borgmester Ulrik Wilbek i mediernes søgelys fordi det var kommet frem, at han havde brugt 95.000 kroner på et maleri der nu hænger på borgmester-kontoret.

For nylig besluttede Alternativets Nico Grünfeld at trække sig fra sin post som kultur- og fritidsborgmester i København efter et par uges mediestorm, der tog udgangspunkt i hans indkøb af kontorfaciliteter for 130.000 inkl. moms til borgmesterkontoret – trods partiets ønske om mådehold med nyindkøb af hensyn til klimaet.

Hos Liberal Alliance gik man til valg på at indføre minusvækst i det offentlige forbrug, men nøjsomhedsprincippet gælder tilsyneladende ikke for møblementet af partiformand Anders Samuelsens eget kontor i Udenrigsministeriet.

Udenrigsministeren har indkøbt borde, stole, spejl og lamper fra Mater, reoler og reollåger fra Montana, puder og en plaid fra Eva Harlou samt et tæppe og en radiatorskjuler for i alt 247.535 kroner inkl. moms. Dertil kommer håndværkerydelser og arkitektbetaling for 92.615 kr. I alt har nyindretningen kostet lige godt 340.000 kroner inkl. moms, viser en aktindsigt. Det skriver Politiken.

Trængte til et moderne udtryk
Samuelsen har ifølge aktindsigten købt et bord, 12 stole, et spejl, lamper og en ribbe for tilsammen 115.250 kroner. 15 Montana-reoler har kostet 36.531 kroner. Der er indkøbt låger til reolerne for 5.812,50 kroner og et tæppe til 32.185,50 kroner. Altsammen inkl. moms.

Udenrigsministeren mener, at det er på sin plads at bruge pengene, fordi der var behov for at skabe et mere moderne udtryk på kontoret, der besøges at ministre og diplomater fra hele verden:

– Vi har lavet nyistandsættelsen, fordi det ganske enkelt trængte til et langt mere moderne udtryk. Derudover var der en synlig vandskade på gulvtæppet, som skulle udbedres, ligesom det ikke var blevet malet ved ministerskiftet, som det ellers er normalt, skriver han i en skriftlig kommentar til Politiken.

Foto: Steen Brogaard

Forfatter

Related posts

Top