UCN overtager uddannelser i Thisted og på Mors

UCN og VIA har igennem længere tid arbejdet på en overdragelse af uddannelsesaktiviteterne i Thisted efter aftale med Uddannelses- og Forskningsministeriet. Derfor glæder Ulla Astman, bestyrelsesformand for UCN, sig særligt over, at aftalen nu er på plads.

– Der har i flere år været et stort ønske om at få uddannelserne på nordjyske hænder. På denne måde får vi en stærkere og mere sammenhængende regional forankring af uddannelsesaktiviteterne i Region Nordjylland. Det er samtidig af stor betydning for området, at Thisted fortsat har et alsidigt og bredt uddannelsesudbud, siger Ulla Astman til TV2 Nord.

Knap 20 medarbejdere og cirka 300 studerende i Thisted overgår til UCN pr. 1. juli 2016, hvor overdragelsen forventes at være endeligt trådt i kraft. Inden da skal Uddannelses- og Forskningsministeriet godkende udspaltningen fra VIA til UCN.

Siden 2008 har uddannelserne i Thisted været udbudt af VIA.

Center for Undervisningsmidler rykker med
Udover sygeplejerske-, pædagog- og pædagogisk assistent-uddannelsen omfatter overdragelsen tre arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) i Thisted. Også Center for Undervisningsmidler i Thisted og Morsø overtages af UCN.

Det sker som led i en ny bekendtgørelse for landets centre for undervisningsmidler, som medfører, at centrene fra 1. juli 2016 skal følge regionsgrænserne.

I Aalborg og Hjørring har UCN i mange år uddannet sygeplejersker og pædagoger. Pædagogisk assistent-uddannelsen og arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU) er derimod nye i UCN’s regi.

Forfatter

Related posts

Top