Tværkommunal komité for udvidelse jubler

– Det er jo det, vi har drømt om siden 1978 hvor vi fik Sallingsundbroen.

Sådan lød Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsens (V) umiddelbare kommentar til regeringens ønske om at udvide Rute 26 og 34. Og han har heller ingen grund til at være utilfreds.

Faktisk har komitéen udvidelse af ruten fra Hanstholm, over Mors og Skive til Herning, fået de fleste af sine ønsker om udvidelse og opgradering af Rute 26 og Rute 34 opfyldt i regeringens udspil til de kommende infrastrukturforhandlinger.

Komitéen for udvidelse af Rute 26 og Rute 34 er dannet af Thisted, Morsø, Skive og Herning kommuner, og kravet har hele tiden været en udvidelse af strækningen fra Hanstholm til Herning.

Ifølge udspillet fra regeringen skal kapaciteten på Rute 26 i Thy og på Mors udvides med bl.a. 2+1-strækninger, lige som Rute 34 på strækningen fra Skive til Haderup skal have en tiltrængt udvidelse, også med bl.a. 2+1-strækninger.

Også på borgmesterkontoret i Thisted glæder Ullas Vestergaard (S) sig over udspillet fra regeringen:

Ulla Vestergaard (S). Foto: Bertel Bolt

– Det er virkelig positivt for hele området, at komitéens ønsker er blevet hørt. Jeg er ikke i tvivl om, at den massive opbakning fra mere end 50 vækstvirksomheder i de 4 kommuner har haft stor betydning, og der er grund til at takke erhvervslivet for det positive medspil. De statslige investeringer får stor betydning for både virksomheder og for fremtidig bosætning i vores del af landet, siger hun i en pressemeddelelse.

Det syn bakkes op af Hans Ejner Bertelsen:

– Resultatet af komitéens arbejde viser, hvad man kan opnå, når egne særinteresser lægges lidt til side for at nå et højere, fælles mål.

Presset fastholdes – det haster
Mens regeringens udspil er meget specifikt hvad angår projekter, rummer det ingen bud på, hvornår de enkelte arbejder går i gang.

Prioriteringen af projekterne er overladt til de forhandlinger, der nu går i gang med deltagelse af alle Folketingets partier.

Derfor vil Komitéen for udvidelse af Rute 26 og Rute 34 også opretholde presset på politikerne for at få arbejdet med Rute 26 og Rute 34 rykket så langt frem som muligt.

– Vi har vundet det første slag i form af, at vi er med i udspillet. Men det er afgørende vigtigt, at arbejdet med opgradering af det lokale vejnet kommer i gang inden for en overskuelig tidsramme. Ellers risikerer vi, at områdets utidssvarende infrastruktur kommer til at bremse den vækst, vi oplever i det lokale erhvervsliv, hedder det i en samlet udtalelse fra komitéens formandskab.

Formandskabet består af borgmester Ulla Vestergaard (S), Thisted Kommune, borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø Kommune, borgmester Peder Chr. Kirkegaard (V), Skive Kommune samt 1. viceborgmester Anne Mette Bang Rasmussen (V), Herning Kommune.

– Det er jo det, vi har drømt om siden vi fik Sallingsundbroen

Forfatter

Related posts

Top