Tusindvis har anmeldt coronasmitte som en arbejdsskade

Muskelsmerter, koncentrationsbesvær og åndenød. Det er nogle af de senfølger, som covid-19-patienter kan døje med efter at være blevet smittet med sygdommen.

For nogle fortsætter skaderne længe efter sygdomsforløbet, og siden marts sidste år har 5544 personer indberettet en coronarelateret arbejdsskade til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES). Det skriver Jyllands-Posten.

Omkring to tredjedele af dem arbejder i social- og sundhedssektoren.

– Tallene viser, at vi ikke har været gode nok til at passe på medarbejderne – især ikke i starten af epidemien, fortæller Torben Klitmøller Hollmann, der er formand for social- og sundhedssektoren i fagforbundet FOA.

805 personer, der har fået behandlet deres anmeldelse, har indtil videre fået anerkendt deres covid-19-sygdom som en erhvervsskade. Færre end fem har fået afslag, skriver avisen.

At man har fået anerkendt corona som en erhvervsskade, er dog ikke ensbetydende med, at man kan få udbetalt godtgørelse, siger sektionschef i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring Eliane Hove:

– På nuværende tidspunkt er der begrænset medicinsk viden om følgerne efter smitte, og som udgangspunkt ser vi derfor på sagen igen et år efter vores første afgørelse.

– Der skal være varigt mén, før der kan udbetales godtgørelse, siger Eliane Hove til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top