Tusinder fejrede Vilsundbroens 75 års dag

Der var folk her og der og alle vegne, da Vilsund kaldte til brofest lørdag.

Tusindvis af thyboer, morsingboere og turister startede dagen med at fejre “den gamle dame”, der er i storform. 3 mio. kr. kostede broen af bygge, da man Kong Christian den 10. og Statsminister Stauning indviede den den 16. juli 1939. Det er i dagens priser op imod 100 millioner kr., men stadig billigt.

Bygningen af Vilsundbroen blev vedtaget i 1934. Efter at bygningsingeniøren, professor Anker Engelunds forslag var blevet godkendt, gik byggeriet i gang i 1937.

Broen binder Thy og Mors sammen og er et vigtigt trafikalt knudepunkt for både limfjordsøen og fastlandet. Sådan lyder det fra de to festtalere : Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen og Morsøs borgmester Hans Ejner Bertelsen:

Thy Mors på Rådhuspladsen tidligere på året, har været startskuddet til en helt ny æra for Thy og Mors. Nu hedder det ikke Thy eller Mors – men Thy Mors. Også selvom kommunerne forbliver selvstændige. Men samarbejdes – det skal der, lyder det fra borgmestrene, der iøvrigt også foretrækker at holde ferie hjemme i Thy Mors:

Det gode forhold mellem Thy og Mors, er vigtigt for, at hele området udvikler sig og man ikke bliver kørt over af andre steder i landet. Og sammenhold – det har man i Vildsund, fortæller Henrik Jensen, der er byrådsmedlem i Morsø Kommune og bosiddende i Sundby – og en af områdets mange ildsjæle:

Og netop det med ildsjæle skal tages rent bogstaveligt, siger Henrik Jensen og peger på, at arrangementet aldrig ville have kunne gennemføres uden, at lokale ildsjæle havde trukket læsset. Og det har Jette Hedegaard og Lene Søndergaard:

Festen fortsætter hele dagen med blandt andet broløb, koncert med Ib Grønbech og teltbal i aften.

Forfatter

Related posts

Top