Turistkontoret åbner i denne uge

Selvom der ikke bliver tale om en den store fejring i form af hverken taler eller kager, så glæder turistchef i Thy Mai Manaa sig alligevel til på torsdag, hvor det nye turistkontor åbner på jernbanestationen i Thisted.

Og selvom det altså ikke bliver til nogen stor reception er folk velkomne til at kigge forbi i stille og roligt tempo – under hensyn til de gældende coronarestriktioner.

– Der skal nok være en kop kaffe eller et lille glad glas med bobler, lover Mai Manaa.

Hun glæder sig over, at Thy Turistforening som et af de få steder i landet fortsat vil have en lokal base – et lokalt samlingssted for turistaktører og turister.

Turistkontoret får et nyt navn, der skal signalere, at foreningen har en anden rolle og funktion end tidligere.

Turistchef Mai Manaa. Foto: Diana Holm

– Det bliver en anden opgave vi skal løfte nu, og på den måde er det også godt, at vi flytter og er med til at skabe en ny identitet. Turistkontoret skal have navnet Mit Thy og vil fremadrettet kun have fokus på oplevelser og aktiviteter indenfor kommunegrænsen. Dog vil det gode samarbejde med Mors stadig bestå. Vi er jo mere end naboer, siger turistchef Mai Manaa.

Med turistforeningens fornyede fokus på det lokale håber turistchefen at være med til at skubbe på til nye ideer, samarbejder og oplevelser.

– Man behøver ikke at have et hotel, før man ” gælder”. Enhver kan være en turistaktør, pointerer hun.

Turistsektoren oplever en stor efterspørgsel på at være i naturen, og tendenser som glamping buldrer frem.

– Her kan alle være med. Har du en stor grund og lyst til at lave bæredygtige turisme oplevelser, så synes jeg bestemt du skal ringe ind. Så er vi klar til at hjælpe, siger Mai Manaa.

Kombineret showroom
Turistkontoret har samtidig fået et anderledes udtryk, der afspejler en ny tid.

– Vi skal sælge oplevelser båret op af thyboerne. Fisketure, cykelture og vandreture og så videre – alt sammen med fokus på den gode oplevelse i Thy. Og så skal vi sætte mere lys på nogle af de dygtige håndværkere vi har i Thy. Så inde i butikken vil der være et skiftende showroom af forskellige ting og sager, fra strik til sæbe, garn til bøger, kunst og kærlighed. Og der vil være små events og oplæg enten fra Thy eller om Thy.

Thy Turistkontor kommer til at have skiftende åbningstider – efter sæson. I skolernes efterårsferie (uge 42) vil der være åbent hver dag.

Turistchef Mai Manaa har sammen med sin bestyrelse kæmpet hårdt for at finde en ny identitet for den selvejende institution. Nu er rollen defineret, og der kigges fremad. Her ses Mai Manaa flankeret af formand Rasmus Fejerskov (t.h.) og næstformand Michael Thinggaard (t.v.). Foto: Diana Holm

I den stille sæson er butikken åbent onsdage og torsdage kl. 11-15 samt fredage kl. 12-16.

Da Thisted Kommune tilsluttede sig Destination Nordvestkysten, betød det samtidigt, at det tilskud, Thy Turistforening tidligere fik, hovedsageligt skulle gå til Destination Nordvestkystens hovedkontor i Åbybro. Midlerne skal være med til at løfte turisterhvervet og markedsføring for Thy og de andre 4 kommuner, der er med i destinationen.

Thy Turistforening går fra et tilskud på ca. 3 millioner kroner årligt til omkring de 1,2 millioner kroner årligt fra januar 2021.

LÆS OGSÅ:

Nye ‘frækkere’ visioner for turismen i Thy

 

Forfatter

Related posts

Top