Turisterne er her: Klitmøller-bureau melder om alt udsolgt

Efter en kold start på juli emmer det efterhånden af feriestemning i Klitmøller.

Også hos feriehusudlejningsbureauet Sol og Strand i Klitmøller, hvor bureauchef Bente Krabbe Toftdal må melde ”alt udsolgt” de kommende uger.

– Det tegner til at blive en fantastisk sommer her i Thy. I alle de år jeg har været i branchen, har jeg aldrig på så tidligt et tidspunkt som i år, kunne melde udsolgt i hele uge 29, 30 og 31, fortæller hun og oplyser at der er enkelte ledige huse i uge 32.

De mange feriegæster kommer også til udtryk i gadebilledet, hvor det myldrer med glade mennesker, som er kommet for at lade op og nyde naturen og Vesterhavet. Og det er anderledes end de tidligere år – det mærker både Bente Krabbe Toftdal og flere af stedets feriegæster.

Thy er blevet en turistmagnet
– Vi havde eksempelvis en dansk familie, der er kommet i Klitmøller gennem de sidste 20 år. Sædvanligvis booker de et feriehus umiddelbart før ankomst, men i år var der kun ét hus tilbage, og det var et hus, som lige var blevet ledig på grund af et afbud. Da familien var inde for at hente nøglen, spurgte manden mig ”sig mig lige en ting, hvad sker der lige her?”. Thy er blevet et populært sted at holde ferie, og det er vi rigtig, rigtig glade for, siger Bente Krabbe Toftdal.

Borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard (A) glæder sig over de mange feriegæster, der er på visit, som hun tilskriver et bevidst strategisk samarbejde mellem blandt andre kommunen, erhvervslivet, turistforeningen, Nationalpark Thy etc.

– Ved at løfte i flok har vi formået at skabe opmærksomhed på vores særegne natur og vores fantastiske egn og alle de muligheder, den rummer inden for blandt andet vandreture, sportsaktiviteter, gourmetoplever, lokale råvarer og en mangfoldighed af kulturelle tilbud, siger Ulla Vestergaard og tilføjer.

– Jeg oplever desuden en samfundsmæssig trend, hvor vi i høj grad søger steder, hvor vi kan slappe af og lade os inspirere af det stille, det naturlige og det skønne til gavn for krop og sjæl i en ellers forjaget tilværelse. Og her har omverdenen fået øje på, at det kan Thy til fulde tilbyde.

Foto: Sol og Strand Feriehusudlejning

Forfatter

Related posts

Top