Trusler og vold: Utrygge borgere laver privat vagtværn

Efter et år med både vold og trusler, har borgerne i den lille landsby Bonnet vest for Lemvig fået nok.

De har derfor dannet et privat vagtværn, fordi de efter eget udsagn føler sig magtesløse over for en enkelt borger i byen. Det skriver TV Midtvest.

Der er tale om 50-årig mand der gentagne gange har både kastet og slået tilfældige mennesker med jernstænger.

Fængslet og løsladt
En af dem det senest gik ud over er Maria Kiesby Damborg, der er mandens nærmeste nabo. Den 50-årige mand blev efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger men ankede fængslingen til landsretten. Halvandet døgn senere var han atter tilbage i landsbyen.

Midt- og Vestjyllands Politi til TV Midtvet, at man er opmærksom på problemet og understreger, at sagen ikke er droppet, selvom manden ikke længere er varetægtsfængslet.

Føler sig chikaneret
Politiet er flere gange rykket ud til mandens bolig, men de kan ikke løse problemerne alene.

– Der er jo flere myndigheder, der arbejder sammen om det her, og det er vi i gang med, siger Ole Henriksen, politiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi.

Borgerne håber, at deres værn vil sætte fokus på et system, de ikke mener fungerer. De ønsker, at manden kommer i behandling, så de igen kan føle sig trygge i den lille landsby.

Den 50-årige mand ønsker ikke at tale med medierne, men oplyser til TV Midtvest, at han føler, at borgernes protest er chikane og ærekrænkelse.

LÆS OGSÅ:

50-årig mand fængslet efter flere overfald med jernrør

Foto: Rigspolitiet

Forfatter

Related posts

Top