Truslen fra cyberspionage på højeste niveau

Truslen fra cyberspionage er fortsat meget høj.

Sådan lyder vurderingen fra Center for Cybersikkerhed (CFCS) under Forsvarets Efterretningstjeneste, der mandag er kommet med sin årlige trusselsvurdering.

– Vi kan ikke komme højere op på trusselsskalaen. Det betyder, at der er en række ondsindede hackere, som har viljen til at gøre det og er i stand til at gennemføre det, siger Thomas Lund-Sørensen, chef for CFCS.

Det er særligt de dele af staten, der beskæftiger sig med udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitik, som fremmede stater fortsat forsøger at udføre cyberspionage imod.

Folketingsvalg ikke udsat
Senest 17. juni skal der være folketingsvalg, men det snarlige valg er ikke udsat for en særlig stor trussel fra hackere, lyder vurderingen:

– I forhold til folketingsvalget og selve valghandlingen anser vi det danske system for at være relativt robust. Det er svært at forestille sig, at et digitalt hackerangreb vil kunne forstyrre valghandlingen på en alvorlig facon.

– For så vidt angår kampagnerne i løbet af en valgkamp, er der stadig en risiko for, at fremmede stater kan gå ind og blande sig i det ved at lave fake news. Men på hackingsiden har vi ikke set væsentlige bevægelser i retning af gennemførelse af den slags angreb.

/ritzau/

Forfatter
Top