Trods sygdom forfølger Jimmi sin drøm

– Du skal nok ikke regne med, at du bliver revisor, for du kan få problemer med kundekontakten…

Denne besked har Jimmi Poulsen hørt en del gange i løbet af sit 21 årige liv. Han er nemlig født med spastiske lammelser – men revisor det ville han være. Nu har han fået  et tilbud om fast job og har derved bevist, at handicap eller ej, så kan vilje bane vejen for meget.

Jimmi er lige nu ved at færdiggøre sin praktik hos revisionsfirmaet PwC i Holstebro og praktikken er en del af uddannelsen til finansøkonom, som han tager i Thisted.

For Jimmi har det været tre måneder med spændende opgaver, faglige udfordringer, dygtige kolleger og – et job efter endt uddannelse.

 

– Jeg har altid godt kunne lide tal, og i den praktik fandt jeg ud af, hvad jeg kunne bruge det til..

Skolepraktik såede det første frø

Alle elever i 9. Klasse skal én uge i praktik, og Jimmi var ingen undtagelse. Han valgte et revisionsfirma, og så var han solgt. Han ville være revisor.

– Jeg har altid godt kunne lide tal, og i den praktik fandt jeg ud af, hvad jeg kunne bruge det til, fortæller en begejstret Jimmi.

Men vejen til målet har ikke været nem.

– Jeg har flere gange fået at vide, at jeg ikke skulle regne med at blive revisor, fordi det med kundekontakten kunne blive svært”  fortæller han og forklarer uddybende, at man selvfølgelig kan se på ham, at han har en sygdom, men spastiske lammelser har ikke noget med ens intelligens at gøre, det er blot hjernen, der ikke kan styre ens muskler.

– Heldigvis har min familie og venner altid bakket mig op, og det har hjulpet mig til at holde fast i min drøm, fortæller han.

 

– Jeg er utrolig glad for, at jeg nu er kommet endnu tættere på mit drømmejob

Man skal kun forklare tingene én gang til Jimmi
Jimmis chef Per Sørensen, der er statsautoriseret revisor og HR-ansvarlig hos PwC i Holstebro og er den der ansatte Jimmi.

– Vi ansatte bl.a. Jimmi, fordi vi kunne se og høre, at han virkelig ville det her. Og vi har jo så senere fundet ud af, at Jimmi også er dygtig til sit fag – man behøver ofte kun at fortælle ham, hvordan noget gøres én gang – og så sidder det, siger Per Sørensen.

Jimmis flair for faget, hans vilje og hurtige tilpasning i virksomheden har betydet, at PwC har tilbudt Jimmi en revisor trainee ansættelsefra 1. september.

– Jeg er utrolig glad for, at jeg nu er kommet endnu tættere på mit drømmejob, siger Jimmi.

Planen i trainee stillingen er, at Jimmi bygger videre på sin finansøkonomuddannelse med en HD og efterfølgende uddanner sig til revisor. Begge dele samtidig med, at han passer sit job hos PwC.

Forfatter

Related posts

Top