Trods havevanding og fyldte badebassiner: Rigeligt med vand til thy- og morsingboerne

Sommeren er for alvor kommet til Danmark, og de høje temperaturer kan aflæses direkte på vandforbruget.

I det varme vejr bruger danskerne nemlig mere vand end normalt til for eksempel opfyldning af nyindkøbte badebassiner og havevanding.

Men den pludselige varme de seneste dage har nu sendt pumperne på overarbejde hos bl.a. Frederiksberg Vandværk i det sydlige Sorø. Efter flere opfordringer til kunderne om at spare på vandet, valgte vandværket igår helt at lukke for vandet i tre timer for at stabilisere situationen. Det skriver TV2.

Trods et stigende vanforbrug på de varme dag vi har i øjeblikket, melder både Morsø Forsyning og Thisted Vand om rigeligt af vand i hanerne. Foto: Thisted Vand

Så drastisk er der dog ingen grund til at tro at det bliver på hverken Mors eller i Thy.

– Morsø Forsyning har masser af vand i hanerne – både vores grundvandsmagasiner og vores pumper kan fint følge med, fortæller direktør for Morsø Forsyning, Vivian Søndergaard.

Også i Thy er der, indtil videre, styr på vandforsyningen:

– Vandværkerne hos Thisted Vand kan pt. fint følge med. Det kan dog ses på aften- og natudpumpning fra vandværkerne, at drikkevandforbruget er lidt højere end normalt. Sandsynligvis pga. havevanding, fortæller administrerende direktør for Thisted Vand, Helle Korsgaard.

Og jorden er da også knastør for tiden. I følge Beredskabsstyrelsens brandfareindeks er der en moderat til høj risiko for naturbrande i Nordvestjylland for tiden.

Foto: Thisted Vand

Forfatter

Related posts

Top