Tre ugers praktik i Spanien styrker fagligheden

12 elever fra Morsø, Fjerritslev og Thisted Handelsgymnasium er netop vendt hjem efter 3 ugers praktikophold i Spanien, hvor de for alvor fik kultur og sprog ind under huden.

En god blanding af arbejde, sprogundervisning og kulturelle oplevelser danner rammen om det 3 uger lange praktikophold, som er med til at udfordre, modne og udvikle eleverne inden for arbejdspladskultur og sprog samt det at være ansat i en virksomhed.

Undervisningen giver mere mening
Sophia Hjortkjær, Maiken Munk Thomsen og Rikke Heegaard Hansen alle fra Thisted Handelsgymnasium fortæller enstemmigt, at den største oplevelse var kulturen og at de nu synes, at undervisningen hjemme i de velkendte rammer nu giver mere mening.

– Deres arbejdsrytme er en anden end vi er vant til og det var ret sjovt at opleve. De møder senere, holder pause om eftermiddagen og arbejder så til sent om aftenen. Det er jo helt anderledes end den måde, vi arbejder på. Så det var spændende at opleve. Vi forstår bedre, det vi bliver undervist i, for nu har vi selv været i landet og oplevet det, vi læser om og arbejder med, fortæller de.

Eleverne var i forskellige virksomheder som fx it, kontor, kostumebutik og turarrangør.

Hånden ryger oftere op i timerne
En anden fordel, som de 3 elever fremhæver er, at de har fået mere mod på at deltage i den mundtlige del af undervisningen.

– Det er blevet nemmere at tænke på spansk og at formulere sig, så jo vi siger mere i timerne, er de enige om.

Også spanskunderviser og koordinator for rejsen, Berit Raldin er enig i den betragtning:

– Vi kan godt mærke, når eleverne har været af sted. I løbet af de 3 uger bliver eleverne udfordret både fagligt og personligt, så det er en rigtig god investering at tage af sted, siger hun.

Vi lever i en international verden ergo…
På såvel Thisted handelsgymnasium, Fjerritslev Handelsgymnasium og Morsø Handelsgymnasium er internationalisering et fokuspunkt.

– Derfor mener vi, det er vigtigt, at vores elever får skabt et solidt fundament, så de uanset om de vil læse videre, ud at rejse eller senere arbejde i udlandet har både sproglige og kulturelle færdigheder at arbejde videre med, siger Berit raldin.

Forfatter

Related posts

Top