Tre HF Mors stiller med tre Special Olympics hold

35 hold fra 21 klubber fra Sjælland og Jylland er tilmeldt Parasport Danmarks turnering for Special Olympics håndboldhold, og tre af disse hold kommer fra HF Mors.  Turneringen, der har eksisteret siden 2009, er dermed større end nogensinde.

HF Mors deltager i denne sæson med tre hold, der spiller på forskellige niveauer. Klubben forventer at alle tre hold spiller med i C-rækken.

– Vi glæder os. Træning er sjovt, men det jo er i turneringen vi skal vise hvad vi går og træner hver uge. Og så er det altid sjovt at møde de andre klubber og der er efterhånden opstået mange venskaber på tværs af klubholdene, fortæller Camilla Gylden Thomsen fra HF Mors.

I alt spiller 32 antal personer med udviklingshandicap Special Olympics håndbold i HF Mors.

Stigende interesse for turneringen
Flere nye klubber Interessen for at deltage i Special Olympics-håndboldturneringen er stor, og i år er 2 nye klubber med. Det glæder Andreas Kronborg, der er formand for Parasport Danmarks håndboldudvalg.

– Vi oplever stor interesse fra almindelige klubber, der gerne vil starte et hold op for personer med udviklingshandicap. Det er vi rigtig glade for, og i håndboldudvalget er vi klar til at rykke ud med inspiration og hurtig starthjælp, siger han og fortsætter:

– Mange af vores klubber er i denne sæson også startet med træning for børn og unge i alderen 6-15 år. Det er noget af det, vi vil arbejde med i løbet af vinteren. Via dialog med vores klubber vil vi forsøge at skabe nogle rammer for børnehåndbolden der matcher klubbernes ambitionsniveau, herunder stævner og en general organisering. Til at arbejde videre med dette på sigt, håber vi at få nedsat et Børneudvalg, der udelukkende skal arbejde med at udvikle håndbold for børn og unge, siger Andreas Kronborg.

Lokale hold klar til kamp
De lokale hold fra HF Mors spiller i region 1, der dækker Midt- og Nordjylland, og starter turneringen den 28. oktober i Struer. Klubben har et hjemmestævne søndag den 28. januar 2018 i Sparekassen Thy Arena | Mors.

I turneringen spilles der efter Dansk Håndbold Forbunds gældende regler med enkelte foranstaltninger, så alle kan være med. Turneringen planlægges og gennemføres med stor inspiration fra Special Olympics-konceptet.

For at være kvalificeret til at deltage i Special Olympics skal man være udviklingshandicappet/have generelle indlæringsproblemer. Der ligger ikke IQ-målinger o.l. til grund for denne definition, men man skal i hverdagen (skole, arbejde, familieliv, boligsituation) være afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.

HF Mors træner hver onsdag kl. 16-17 i Sparekassen Thy Arena | Mors.

Forfatter

Related posts

Top