Transportminister klar til at se på flylanding med GPS i Thisted

– Det er min holdning, at hvis der er mulighed for fremskridt ved ny teknologi, uden at gå på kompromis med sikkerheden, at man så bør se nærmere på det.

Sådan sagde Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) onsdag, ifølge TV MIDTVEST.

Svaret kom efter at Simon Kollerup, der er fødevareordfører for Socialdemokratiet, havde spurgt transportministeren, om Thisted Lufthavn skal have tilladelse til lande og lette med et GPS-system, når vejret er dårligt.

Et GPS-system vil gøre det muligt at lette og lande i al slags vejr og erstatter bemandingen i kontroltårnet. GPS-systemet er godkendt i lande som USA, Canada, Tyskland og Østrig – men ikke i Danmark.

I Folketingssalen spurgte Simon Kollerup ministeren, om han mente, at det ville være oplagt for Trafikstyrelsen at indgå i en dialog med de interesserede parter.

– Vi er begge enige om, at sikkerheden skal der være styr på, men det er glædeligt, at ministeren er åben for at styrelsen og Thisted Lufthavn forudgående kan snakke sig frem til, hvordan sikkerheden beskrives bedst. Med den rette indstilling fra begge parter kan der måske snart flyves fisk og andre produkter fra Tved til resten af verden, skriver Simon Kollerup på Facebook.

Han vil nu følge op på hele sagen, men afventer resultatet af den dialog mellem Thisted Lufthavn og Trafikstyrelsen, som Transportministeren åbner op.

Forfatter

Related posts

Top