Trækfuglevej: Ny udstilling på Lemvig Museum

Lørdag d. 15. juni åbner Lemvig Museum udstillingen Trækfuglevej digte af Thøger Larsen og fotografier Kirsten Klein samt skitser af billedkunstneren Steen Folmer Jensen.

Kirsten Klein og Steen Folmer Jensen har to gange boet og arbejdet på refugiet San Cataldo i Italien. Det gamle nonnekloster San Cataldo på bjergskråningerne ved Ravello blev i 1924 indviet som studiehjem for danske videnskabsmænd, kunstnere og andre ’åndsarbejdere’. Hertil rejste digteren Thøger Larsen og hans kone Thyra Larsen i 1925 og i 1927. Thøger Larsens digtsamling Søndengalm (1926) og til dels også den sidste samling af noveller og digte Trækfuglevej (1927) er blevet til på baggrund af disse rejser. I udstillingen sammenstilles Kirsten Kleins fotografier og Steen Folmers Jensens skitser fra San Cataldo med digte og citater fra Thøger Larsens rejsebeskrivelser. Der vil desuden indgå video og lydoptagelser.

I forbindelse med åbningen af udstillingen d. 15. juni afholder museet et kulturarrangement i museets have. Her vil forfatteren Knud Sørensen læse digte og fortælle om San Cataldo og Thøger Larsen. Komponisten Kristian la Cour har sat melodi til en række af Thøger Larsens digte fra Italien. De vil blive uropført som fællessang. Endelig vil Skuespillerne Roberta Carreri og Kai Bredholt fra Odin Teatret byde på flere medrivende, triste, glade og festlige traditionelle italienske sange. Udstilling og arrangementet er blevet til med støtte fra Færch Fonden, Det Obelske Familiefond og Lemvig Kommune. Det er Lemvig Museums bidrag til den store regionale kulturfestival Genopdag.

Entre til åbningsarrangementet er gratis, men man skal tilmelde sig, hvis man skal være sikker på at få en plads.

Forfatter

Related posts

Top