Tonstungt arbejde i 140 meters højde venter forude

Forleden ankom tre 94 meter lange vindmøllevinger med skib til Hanstholm Havn. I dag transporteres vingerne videre til Testcenter Østerild, hvor de imorgen – hvis alt går vel- skal monteres på den kæmpestore vindmølle som Siemens Gamesa opfører. Det skriver Thisted Dagblad.

– Vi kører en vinge ad gangen, og der vil blive periodisk afspærret mellem Hanstholm og Østerild i de tre til fire timer, som det forventes, at transporten af hver vinge tager, fortalte Per Nielsen, der er transportmanager i Siemens Gamesa, forleden til TV Midtvest.

Vingerne vejer omkring 50 tons stykket, og derfor er der tale om tungt arbejde i 140 meters højde, når møllens nacelle på 220 tons også skal monteres.

Når vingerne er på plads, lyder den såkaldte rotordiameter på imponerende 193 meter – og vingernes snurren “dækker” et areal på 29.300 m2. Når vingespidserne er på sit højeste vil afstanden til jorden være næsten 240 meter.

Med en kapacitet på 10 megawatt vil den nye mølle kunne producere strøm til 10.000 husstande – det er 30 procent mere end den mølle på otte megawatt, som i forvejen står i Østerild.

Forfatter

Related posts

Top