Tommy’s håb om førtidspension lever

Jobcentret i Thisted har nægtet den diarré- og smerteplagede 59-årige Tommy Sørensen førtidspension. Men kommunens pensionsudvalg er uenig: Der er nemlig ingen tilbud, der kan forbedre hans arbejdsevne. Det skriver Fagbladet 3F.

I sidste uge sendte kommunens pensionsteam, som tager stilling til førtidspension, derfor Tommy Sørensens sag retur til Jobcentret. Han må derfor endnu en gang væbne sig med tålmodighed – men denne gang med fornyet håb.

Pensionsteamet kan ikke se, hvorfor det skal være et nej til førtidspension, oplyser de. De kan med andre ord ikke se noget bud på, hvad der skal forbedre hans arbejdsevne:

– Pensionsteamet kan ikke følge Jobcentrets indstilling om afslag (på førtidspension, red), idet udvalget ikke finder, at der er peget på realistiske tilbud, der på sigt kan bedre din arbejdsevne, står der i et brev sendt til Tommy Sørensen.

Håber at se målet nu
Tommy Sørensen er, som Fagbladet 3F tidligere har skrevet, i øjeblikket midtvejs i et ressourceforløb på to år.

Ressourceforløb kan tildeles en borger, hvis der er “en realistisk forventning om”, at forløbet kan give borgeren en bedre mulighed for at arbejde.

Det er disse realistiske muligheder, som pensionsteamet – i modsætning til Jobcentret – ikke kan få øje på.

Tommy Sørensens sag skal nu retur til Jobcentret og rehabiliteringsteamet, hvor sagen forelægges teamet. Herefter træffes en afgørelse, oplyser kommunen.

Foto: Jens Bach

Forfatter

Related posts

Top