Tørken er en gevinst for dit juletræ

Den danske forårs- og sommervarme skaber frustrationer hos landets landmænd. Juletræsavlerne derimod har svært ved at få armene ned på nuværende tidspunkt.

Det knastørre vejr giver nemlig perfekte juletræer til jul.

– En juletræsdyrker vil helst ikke have de lange topskud. Dem får vi i perioder med meget regn. Her i foråret har vi stort set ikke haft nogen regn, så derfor er topskuddene relativt korte i år, forklarer juletræsavler Flemming Johansen til DR.

Giver problemer for nyplantede træer
Alt er dog ikke fryd og gammen i branchen. For mens tørken altså er rigtig god for de træer, der skal fældes i november og december, er den derimod rigtig skidt for de nyplantede træer.

– For et juletræ, der er ved at være hugstmodent og som har rødder nok til at søge vand dybt i jorden, der er det ikke noget problem. For de nye er det virkelig et stort problem, siger Flemming Johansen.

– Faktisk er fem millioner træer – eller hvad der svarer til godt halvdelen – af de forskellige arter nyplantede træer i landets private- og statsejede skove døde, skønner Jan Søndergaard, der er direktør i brancheforeningen Dansk Skovforening. Det skriver DR.

Omkring 2,5 millioner af dem er nyplantede juletræer, der er i vanskeligheder.

I Danmark bliver der dyrket omkring ti millioner juletræer om året.

Ud af de ti millioner eksporteres cirka ni millioner af juletræerne, og det gør os danskere til Europas førende eksportør af juletræer.

Forfatter

Related posts

Top